Screen Saver House Highlights The Play Of Shadow And Colors | Manoj Patel Design Studio

Screen Saver House Highlights The Play Of Shadow And Colors | Manoj Patel Design Studio A playful residential dwelling that breaks down the scale while offering a variation of massing cubes as a new neighborhood. The designed dwelling is located in Padra, district of Vadodara, based on factors like climate and social surrounding context. Creating[Read More]

A Brick House Giving Traditional Indonesian Vibes | Andyrahman Architect

A Brick House Giving Traditional Indonesian Vibes | Andyrahman Architect Andyrahman Architect strives to fit its working flow with the craftsmen’s flexibility. In the Omah Boto project, craftsmen are invited to be a collaborative partner during the architectural process, so they can feel like a subject that determines the success or failure of the design[Read More]

A Residence Design Emphasizing On Natural Light And Ventilation | Crest Architecture

A Residence Design Emphasizing On Natural Light And Ventilation | Crest Architecture Located within a gated community in North Bangalore, the square-shaped plot of this residence abuts the road on the southern and western sides. Visit: Crest Architecture Based on the client’s requirements, our approach was to design a modest house with a specific emphasis on[Read More]

Athulyam – Residence Design Juxtaposed In A Material Palette Of Rustic And Luxury | Design Boulevard

Athulyam – Residence Design Juxtaposed In A Material Palette Of Rustic And Luxury | Design Boulevard “Athulyam”, which stands for incomparable in the Sanskrit script, has been the objective of this residence. This residence with a built-up area of around 7000 sqft occupies a site of 2400 sqft and houses a family of four. The[Read More]

Double-Height Courtyard Providing Experiential Environment At RR House | Rakta Studio

Double-Height Courtyard Providing Experiential Environment At RR House | Rakta Studio The Ruang Bayang – RR House is located in the center of Bandung, city, West Java Indonesia. The main idea was to create a sequential progression from the public to private zones by using the courtyard & vertical circulation as the divider between the[Read More]

The Connection Between Internal And External In Nahid Office And Commercial Building | Atizist Consulting Engineers

The Connection Between Internal And External In Nahid Office And Commercial Building | Atizist Consulting Engineers In the design of Nahid office and commercial building, by considering the presence of users in their working place in most hours of the day, we have achieved a different quality. Visit: Atizist Consulting Engineers The design of this[Read More]

House Design with An Inward-Looking Spatial Arrangement | Arch. Lab

House Design with An Inward-Looking Spatial Arrangement | Arch. Lab Located at the junction of two arterial roads, the house is constructed on a site located at the edge of a street of row houses. Hence the primary challenge was to balance the privacy of the residents and the intake of natural light through the[Read More]

Residence Integrating Vastu Science In Modern Language | FOAID Designs

Residence Integrating Vastu Science In Modern Language | FOAID Designs The very first house on a busy residential street has been refurbished after 22 years of its construction with the purpose of integrating Vastu science and updating it to the current trends of the modern world. Started out as a single room project, the entire[Read More]

NT’s Habitat : Renovated Warehouse gave birth to a Residence for four | Flex.Atelier

NT’s Habitat : Renovated Warehouse gave birth to a Residence for four | Flex.Atelier Visit : Flex.Atelier Our NT’s Habitat project is to renovate an old-small warehouse located in the all-year-around hot-dry weather of Phan Thiet city to become a lovely home for a family of four. Functionality has always been one of our principles; as[Read More]

The Residence Built Form Design In Complete Harmony With Outer Space | Dreamscape Architects

The Residence Built Form Design In Complete Harmony With Outer Space | Dreamscape Architects Located in a rather quiet suburban area of Ahmedabad, our recent project Taavish sits in the middle of a gated community that exudes serenity. Housing a family of five, along with a pet dog and an African Gray parrot, the client’s[Read More]