A Muted Earthy Colour Palette And Hues of Pop Colour Inducing A Positive Office Environment | ASDA

The space was envisioned to reflect a positive environment with a muted earthy colour palette and hues of pop colour to lift the mood of the employees. The natural filtered light aided in creating a serene work environment. Soft weaved textures add to the simplicity of the whole look. The brief included various functional zones[Read More]

Minimalistic and Climate Responsive Residence Imparting Calmness | The Design Alley

The Lattice House, is a Mixed use development (commercial + residential) located on a busy commercial street in the town. The site is located on one of the busiest streets in an upmarket area of the city; it is a densely populated commercial area with the central bus stand, temples, banks and hospitals in the[Read More]

Solving the Work Space Requirements in the Office in an Innovative Way | Atmosphere Design Lab

The project consists of a four-story commercial building in Ernakulam, India. The design called for efficiency-oriented structure with minimal sacrifice for aesthetics. Being in a tropical humid climate, a climate responsive façade was required to reduce operating costs. These criteria led to the conception of a perforated Corten steel curtain wall encompassing the four-story structure.[Read More]

An Achromatic bungalow Interiors Called battleship grey love | Deuja Designs

The client was very particular to keep the theme living & kitchen area in Achromatic majorly. Thus we attained a simple design. An Achromatic bungalow Interiors Called battleship grey love | Deuja Designs Visit : Deuja Designs When the couple approached us, we realized the structure was already done, with floor slabs and columns finished.[Read More]

Residence Design with Purposeful Spacing and Communicative Facade : JEE Gallery | Alborz Nazari, Amin Hosseinirad

The challenge of this project was to solve the layout that should be arranged in a terrain of 12 meters long by 5.9 meters wide, without appearing too narrow. Knowing this, the solutions found were; to implant a 3 meters ceiling height, to create communication with the street, to elaborate a background in the store[Read More]

Residence That Is Laced with Cohesive Spatial Planning | Design Studio Associates

A private family residence in Vadodara’s affluent gated community that straddles the past and present to create an elevated design narrative adept with an elegant demeanour. Residence That Is Laced with Cohesive Spatial Planning | Design Studio Associates Visit : Design Studio Associates The Vaikunth Residence is a 5,620 square foot family bungalow located in[Read More]

Natural Materials with Contemporary detailing and Nordic Colour Palette : Sky House | Yellow Studios

The Sky House, with a scenic view of river Tapi on the southern side, is located on the 11th & 12th floor of a high-rise structure in a residential neighbourhood in the city of Surat. Designed by Yellow Studios, the apartment majorly done in Natural Materials with Contemporary detailing and Nordic colour palette, celebrates the[Read More]

Composition of Spaces That Intertwine The Outdoors and Indoors : The Courtyard House | SAFE Design Studio

Composition of Spaces That Intertwine The Outdoors and Indoors : The Courtyard House | SAFE Design Studio The Aangan is an attempt to acknowledge the contemporary living needs of modern humans while responding to our responsibility towards the environment. The project is a composition of spaces that intertwine the outdoors and indoors. It is a[Read More]

Feat of Engineering, A Refined Design with Unparalleled Beauty using Bamboo : The Arc | IBUKU

Feat of Engineering, A Refined Design with Unparalleled Beauty using Bamboo : The Arc | IBUKU An Unprecedented Structure IBUKU has pioneered a new design vocabulary, making our own rules along the way, and offering new solutions to the world through our journey. Today, we offer yet another design solution, an unprecedented structure which is[Read More]

Home That is Undraped, Undisguised and Unexaggerated : Naked | MuseLAB

Home That is Undraped, Undisguised and Unexaggerated : Naked |  MuseLAB Naked is a home that is undraped, undisguised and unexaggerated. Our client’s bold vision and unconventional brief required us envision a 1000sft bachelors pad akin to Philip Johnson’s Glass House with an open plan sans walls and doors. Essentially, we had to create a[Read More]