An Extravagant Bungalow Design In Udaipur | New Dimension

An Extravagant Bungalow Design In Udaipur | New Dimension My client wants a house that has to be minimal yet experiential and should reflect on his lifestyle. So I draw this plan which not only fulfills his complete requirements but also gives a lavish feeling. Here is the idea. Visit: New Dimension A double-height entrance[Read More]

Ethnic European Mansion with Intersection Of Art And Architecture | Space Race Architects

Ethnic European Mansion with Intersection Of Art And Architecture | Space Race Architects The vision behind this magnificent mansion was not only to comfort the cliental but also to make it nature friendly for a healthy lifestyle. The optimization of spaces to give a palatial feel is the prime philosophy followed. The outer facade of[Read More]

The House In 1970 | Architects Collaborative

The House In 1970 | Architects Collaborative In a high-density urban precinct of New Delhi, the project, a small 100 sqm. the plot is nestled among similar-sized plotted residences. With a context defined by haphazard organic development and bare design intent, The House in 1970 advocates itself as an example denouncing either. A dual family home,[Read More]

Dhyan House: Residence Design with Unhindered And Expressive Spaces | BplusK Architects

Dhyan House: Residence Design with Unhindered And Expressive Spaces | BplusK Architects  The “Dhyan House” is a design that coalesces a variety of elements to form an expressive space that meets the desires of the client and stands out as a piece of architecture. The site context was of utmost importance during the conceptualization stage.[Read More]

An Earthy And Luxurious Villa That’s All About Nature, Light, And Indulgence | Utopia

An Earthy And Luxurious Villa That’s All About Nature, Light, And Indulgence | Utopia We all have an incredible light inside that can illuminate the world around us. With this in mind, a villa was designed by the dream team at Utopia by Gaurav Kankriya. Located in Ahmednagar in Maharashtra, the luxurious and earthy villa[Read More]

Mangalam: Minimal Home In conversation With Nature | JGP Consultants

Mangalam: Minimal Home In conversation With Nature | JGP Consultants Client brief : The client is 55 by age an industrialist by profession. The client was expecting a life journey which depicts a simple life-style which can be also a relaxation point after the hectic work schedule of his own profession. Through a modern simple[Read More]

The House Of Volumes | OCA India

The House Of Volumes | OCA India House of volumes uses an 18,000 sqft irregular quadrilateral plot to great advantage by maximizing the use of a central “pool courtyard” Inspired bt the “Aangan” in traditional Indian homes. visit: OCA India The courtyard pool is at the core of the home and all master bedrooms, kitchen,[Read More]

House In Udaipur Embarks Its Exclusivity While Establishing Bolder Appearance | Design Inc.

House In Udaipur Embarks Its Exclusivity While Establishing Bolder Appearance | Design Inc. It is a residence designed for a family of 6 on a plot area of 4000 Sq.Ft. with a construction area ranging to 5000 Sq.Ft. The architecture of the house is driven by straight lines, cohered with striking contrast played by whites[Read More]

Reconstructing An Ancestral Home To Modern-Minimal Aesthetics | K&M Design Studio

Reconstructing An Ancestral Home To Modern-Minimal Aesthetics | K&M Design Studio Set in a prime location in Bengaluru, the J-172 house is a careful reconstruction of an ancestral home, to meet the growing needs of the family, without disturbing the structural integrity of the house. Modern, minimal aesthetics were the basis of design, wood became[Read More]

Private Residence With Indoor Pool And Brick Feature Wall At Its Heart | Shanmugam Associates

Private Residence With Indoor Pool And Brick Feature Wall At Its Heart | Shanmugam Associates Located in the small town of Pudukottai, this private residence with a nice pool, lots of privacy, and green pockets is an extension of the personality of the doctor couple the abode was designed for. As the neighbor had built[Read More]