A Retail Store In A Heritage Structure Breaking The Homogeneity Of The Single Plane At Tianu | Studio PKA

A Retail Store In A Heritage Structure Breaking The Homogeneity Of The Single Plane At Tianu | Studio PKA Context – The Estate and the Store Nestled in a corner, on the ground floor of a Victorian Era building in Ballard Estate – the original Central Business District – ‘The Revival Project’ speaks of a desire to recover and[Read More]

Athulyam – Residence Design Juxtaposed In A Material Palette Of Rustic And Luxury | Design Boulevard

Athulyam – Residence Design Juxtaposed In A Material Palette Of Rustic And Luxury | Design Boulevard “Athulyam”, which stands for incomparable in the Sanskrit script, has been the objective of this residence. This residence with a built-up area of around 7000 sqft occupies a site of 2400 sqft and houses a family of four. The[Read More]

VH House: Nesting With Nature Amidst The Urban Hustle | ODDO Architects

VH House: Nesting With Nature Amidst The Urban Hustle | ODDO Architects The house is located in the capital city of Vietnam, Hanoi. Due to rapid urbanization, the city faces many problems with traffic jams, air pollution, lack of public space. Visit: ODDO Architects The house is designed for 4-member family who wanted to create[Read More]

A Familial Vadodara Residence Soaked In A Rich Material Palette | Design Studio Associates

A Familial Vadodara Residence Soaked In A Rich Material Palette | Design Studio Associates Bestowed with warmth at its core, this home was envisioned to be one that felt like an oasis for the home dwellers, an abode synonymous with rejuvenation. The design narrative navigated this need via a pragmatic confluence established amidst public &[Read More]

Elegant Apartment Design With A Mix Of Old & New Elements | Alter Architects

Elegant Apartment Design With A Mix Of Old & New Elements | Alter Architects Foyer The first impression, as they say, is the last impression. This elegant apartment Welcomes visitors to the world with a stylishly designed foyer tastefully created using veneer and geometric pattern on MDF with paint, just to ensure that you get[Read More]

Contemporary Apartment Interior Embracing Client’s Lifestyle And Art Choices | Design Matters Architects + Furdo

Contemporary Apartment Interior Embracing Client’s Lifestyle And Art Choices | Design Matters Architects + Furdo We had multiple sittings with the clients to understand their needs, aspirations, and vision for the project. The client wanted a minimal and contemporary interior which would suit their lifestyle and also incorporate their existing furniture, art collection, and a[Read More]

A Vertical Impression Of Traditional Joint-Family Home | In Quest Design Studio

A Vertical Impression Of Traditional Joint-Family Home | In Quest Design Studio Huts, yard, pond, and trees are the basic components of a typical Bengali village joint family house layout system. Now, can we imagine those contents in today’s urban context? Probably not. The scarcity of space doesn’t allow us to even think of those[Read More]

Residence Creating Spatial Control Through Carefully Perforated Volume | Sian Architects

Residence Creating Spatial Control Through Carefully Perforated Volume | Sian Architects Completed in 2018, the corner house spreads over 540sq.yards for a large family, however, the occupational dynamics were such that, for a substantial part of the year, it was intended for inhabitation by only two women members who were home-makers and preferred centering their[Read More]

This Beguiling Biological Retreat Savours The Feel Of Opulence And Grace | Designer’s Group

This Beguiling Biological Retreat Savours The Feel Of Opulence And Grace | Designer’s Group Located in Pune and spanning across an area of 1000 sqm, this sumptuous and fashionable bungalow is a stunning amalgamation of luxury and elegance designed for an intergenerational family. The client, a family-oriented gentleman having numerous friends and peers, requested a[Read More]

The Playground: Restaurants Within A Restaurant | Loop Design Studio

The Playground: Restaurants Within A Restaurant | Loop Design Studio The intent behind creating the Playground was to break the conventionality of the brutalist architecture of Chandigarh. The inside/outside concept was quashed and the restaurant has been treated as a single envelope that flows from one end to another. Visit: Loop Design Studio The expansive[Read More]