A Multiple Veranda 2Hien House | CTA – Creative Architects

A Multiple Veranda 2Hien House | CTA – Creative Architects In the memories of many people, the veranda is not only a transition space between inside and outside of the house, a cover from the sunlight, rain, catching the cool breeze but also a place where children sit and wait for their grandmother’s cakes coming[Read More]

A Façade Design With Intrinsic Exterior Details At J House | y0 Design Architect

A Façade Design With Intrinsic Exterior Details At J House | y0 Design Architect Originated from the owner’s wish for a new house with a simple & modern yet comfortable design concept, after living in an old-fashioned house for the longer part of their life, a small part of the land is obtained in a[Read More]

A Verandah And Courtyards weaving Cuckoo’s Nest | Between Spaces

A Verandah And Courtyards weaving Cuckoo’s Nest | Between Spaces Cuckoo’s Nest is built on a corner plot measuring 45’x75’ with roads on the western and northern edge in a gated layout and surrounded by a silver oak tree and some palm trees. The brief was to design a house that is simple, pragmatic, and[Read More]

Elora House: An Abode Wrapped In Bricks | Atelier Bertiga

Elora House: An Abode Wrapped In Bricks | Atelier Bertiga Starting from a housing complex located in North Bekasi, Indonesia, an existing house that is occupied by a four-member family wants a designed house that is unique and different from the neighborhood house template. The house which stands on an area of 130m2 is designed with[Read More]

White Skube House: A Minimalist Approach In Making A Skewed Home | Srijit Srinivas-ARCHITECTS

White Skube House: A Minimalist Approach In Making A Skewed Home | Srijit Srinivas-ARCHITECTS The design brief from clients Mrs. Saseenkumari & Mr. Jayakumaran Thampy for their second home on a five cents ( or 202 square meters) property in a densely settled part of Trivandrum city, was a pithy requirement for ‘something special’.  The[Read More]

Bungalow In Jodhpur As A Response To Evolving Cohesive Living | Genre of Design

Bungalow In Jodhpur As A Response To Evolving Cohesive Living | Genre of Design House to every individual is a personal space where they can be themselves. Enjoy with their family, spend all the good and bumpy rides of life together. It is important for an architect to visualize the house beyond walls and the[Read More]

“International Facade Design Competition-IT/ITeS” organized by Mango Architecture

The competition was based on the philosophy that the 21st century facade needs to be adaptive and responsive to human needs, and climatic conditions along with minimizing energy consumption during operation phase especially in the workplace. With researchers probing beyond workplace aesthetics to examine holistic factors, we are learning that air and water quality, thermal control,[Read More]

Luxurious Residence Having A Balance Of Open And Private Spaces | Ocube Architects

Luxurious Residence Having A Balance Of Open And Private Spaces | Ocube Architects The site is located in a densely populated community in urban Jaipur, Vaishali Nagar. It covers an area of 400 sq. yards and is 68’ long and has 51’ wide front facade. The site has its own challenges from having fewer setbacks[Read More]

A House Creating An Inside Outside World Through A Series Of Persuasive Courtyards | Forum-Advaita

A House Creating An Inside Outside World Through A Series Of Persuasive Courtyards | Forum-Advaita The recently completed 500sqyrds house by ForumAdvaita is designed with the intent to establish a relationship with the elements of nature and create an experience of hide and Seek with the sun. The house is built for a small family[Read More]

The University Of Kashmir | ANA Design Studio

The University Of Kashmir | ANA Design Studio Client’s Brief: Kashmir University in Srinagar is one of the oldest and most respected institutions of higher learning in the valley. The University has grown in size and stature over the years, and a need was felt to create an administrative hub, which could accommodate the office[Read More]