Re-evaluating Education and Interaction with this Institution Design | Forumadvaita

A gradual transition is seen in institutional buildings and institution design post pandemic and one such atypical perception is The New Public School. Every spatial division opening into a central outdoor court space becomes a foreground design element that speaks of interactive and inclusive learning environment. Exposing learners to natural light, air and outdoor spaces[Read More]

Dalal House: Piece of Modern Architecture Layered with De Stijl | Groundwork Architecture

A rather refined visual composition of the De Stijl art movement. Primary components such as bricks, concrete and wood advocate the abstraction in this structure of modern architecture. Apart from visual analogy, meticulous spatial divisions, simplified materiality also parallels the movement. Fabricating horizontal and vertical structures in various layers, reflects a unique approach and clarity[Read More]

The Grey Box : Architecture Design with Cityscape and Elements of Natural Appeal | Traanspace

A reference to Brutalist architecture design, characteristic of minimalist modern constructions enhancing the beauty of simplicity, The Grey Box is an unconventional take on commercial space design. It delineates spaces and establishes unhindered boundaries. Being a largely open floor plan, the conference room is the last of private enclosed spaces required. Being a critical space,[Read More]

Commercial Space Created From The Perspective Of Merging The 2 Primitive Shelters, Giving Reminiscences Of A Big Roof : Ngói Space | H&P Architects

Commercial Space Created From The Perspective Of Merging The 2 Primitive Shelters, Giving Reminiscences Of A Big Roof : Ngói Space | H&P Architects Visit : H&P Architects Architecture can be, in a sense, analogous to a Tree (banyan tree, bodhi tree) with its branches and leaves that intertwine and spread out, forming various layers[Read More]

The Unconventional Finesse of Brick-and-Mortar In this Expansively Luxurious Residence | K.N.ASSOCIATES

Distinctive R-House residence binds several captivating experiences celebrating Indian architecture. A remarkable feature of this residence is the zero friction transition between the outdoor and indoor spaces. Various architectural elements like double heights, outdoor porch, water body and landscape rightly justifies socio-cultural sensibilities of the residents along with being extremely climate responsive. Zooming in, the[Read More]

Harmonic Set of Volumes Intertwined with Each Other – The Park House | Thinkspace Design Studio

Harmonic Set of Volumes Intertwined with Each Other – The Park House | Thinkspace Design Studio Visit : Thinkspace Design Studio Bangalore is an open ended city having a nonconformist cultural agenda, offering a sense of conceptual freedom, allowing us as architects to explore the diverse conditions arising out of juxtaposition of histories and different[Read More]

Interconnected Spaces and Volumes with a Choreography of Light : The Gable House | UA Lab

The Site is in a Residential dense urban neighbourhood. It is a rectangular plot at the cul-de-sac. Outdoor opens spaces are always refreshing for everyone. We wanted all the inner spaces to have seamless connections to the open spaces outside. For which the Garden and Courtyard were conceptually conceived first on the site plan, followed[Read More]

Modern Taste, Including Fluent Lines, The Residence Audaciously Uses Materials To Create A Contemporary Luxury Space | Dreamcon

Modern Taste, Including Fluent Lines, The Residence Audaciously Uses Materials To Create A Contemporary Luxury Space | Dreamcon Visit : Dreamcon Imbued with modern taste, including fluent lines, the residence audaciously uses materials to create a contemporary luxury space. The residence has a formal living/dining besides the kitchen & store,powder room and a Master Room[Read More]

Residence Articulating a Concrete Block with Strong Connections to the Landscaping and Accents of Exposed Brick | Creative Concepts Designers

Light-filled spaces with a neutral palette and privacy to the interior spaces was all what our clients briefed us on. Located in a quiet residential neighbourhood this two-storeyed home spans 2100 sq.ft. and was executed amidst the madness of the lockdowns. It is envisioned as a bare canvas articulating a concrete block with strong connections to[Read More]

Neutral Color Palette, Clear Lines, Magnificent Art And Carefully Curated Artifacts In This Office Space | Jitu Mistry Architects

Neutral Color Palette, Clear Lines, Magnificent Art And Carefully Curated Artifacts In This Office Space | Jitu Mistry Architects Visit : Jitu Mistry Architects An opulent 1500 sq ft office of jitu mistry boasts of luxury with a very neutral color palette, clear lines, magnificent art; carefully curated artifacts and fluid spaces. The office space[Read More]