A State of Calm and Closure, this Residence sits in the Lush Bylanes of Kerala | Roy Antony Architects

Alankar Residence for Mr. Shahabudeen is one of the recently completed projects by our firm. It is located within 4kms of the Changanassery town-center, in a residential neighborhood. Situated on a 4400 sq.ft. property, with an average site elevation of 1.2 m., the total building area surmounts to 4900 sq.ft. Visit: Roy Antony Architects A State of[Read More]

A Testament to Modern Indian Architecture Through the Safdarjung Residence | Amit Khanna Design Associates

A treat to the passers by and the residents alike, this tribute to the legendary Louis Kahn strikes a conversation of modern Indian architecture with immense material complexities, one brick at a time. Mindful of the structural strength, the colossal brick façade breathes through gigantic voids, which stages brick gaze moments throughout the day. Complimenting[Read More]

Residence Design With A Warm And Natural Ambiance | Axial Studio

Residence Design With A Warm And Natural Ambiance | Axial Studio A grey-colored homey home that resembles a well-defined modern space to spend the weekend for two. Situated in Gading Serpong, Tangerang, the grey structured three-storey HM house stands on an area of 160 square meters. Visit: Axial Studio Prior to building the project, the architect had encountered the uniqueness of the existing site that lies[Read More]

Courtyards Creating Memories At Kecherile Veedu | Finder Studio

Courtyards Creating Memories At Kecherile Veedu | Finder Studio Traditional Kerala homes are rich in memories; of the long-forgotten smell of the first rain, the sound of raindrops falling in the courtyard, people sitting and conversing around it, the feeling of the warmth of mud walls and wood, the coziness of spaces; one may find[Read More]

A Façade Design With Intrinsic Exterior Details At J House | y0 Design Architect

A Façade Design With Intrinsic Exterior Details At J House | y0 Design Architect Originated from the owner’s wish for a new house with a simple & modern yet comfortable design concept, after living in an old-fashioned house for the longer part of their life, a small part of the land is obtained in a[Read More]

Environment-Friendly Time House | X11 Design Studio

Environment-Friendly Time House | X11 Design Studio The project is located in the plateau city of Kon Tum, where the Dak Bla river consolidate fertile alluvium. The house is built on a plot of land with an area of 8,4x56m, on a potential road. Local buildings have been gradually lose their tropical architectural identity, causing the[Read More]

A Verandah And Courtyards weaving Cuckoo’s Nest | Between Spaces

A Verandah And Courtyards weaving Cuckoo’s Nest | Between Spaces Cuckoo’s Nest is built on a corner plot measuring 45’x75’ with roads on the western and northern edge in a gated layout and surrounded by a silver oak tree and some palm trees. The brief was to design a house that is simple, pragmatic, and[Read More]

Elora House: An Abode Wrapped In Bricks | Atelier Bertiga

Elora House: An Abode Wrapped In Bricks | Atelier Bertiga Starting from a housing complex located in North Bekasi, Indonesia, an existing house that is occupied by a four-member family wants a designed house that is unique and different from the neighborhood house template. The house which stands on an area of 130m2 is designed with[Read More]

Modern abode with traditional embellishment | Cognition Design Studio

Modern Abode With Traditional Embellishment | Cognition Design Studio Designed for a family of four, this 2200 sq. ft residence located in the outskirts of Perinthalmanna in Kerala, features a minimal design with a primary focus on the quality of the interior spaces. The site, just 265 square meters in the area is located in[Read More]

House Design with An Inward-Looking Spatial Arrangement | Arch. Lab

House Design with An Inward-Looking Spatial Arrangement | Arch. Lab Located at the junction of two arterial roads, the house is constructed on a site located at the edge of a street of row houses. Hence the primary challenge was to balance the privacy of the residents and the intake of natural light through the[Read More]