TODD Residence – An Ultra-Rich Contemporary House | Cityspace’82 Architects

TODD Residence – An Ultra-Rich Contemporary House | Cityspace’82 Architects This splendid milestone located in the hustle and clamor of Gurugram appears extremely distinct amongst all the neighboring undertakings in the vicinity. The client’s brief was quite candid for this stunning synthesis where he desired a home that reflected minimalism at its absolute best while converging[Read More]

House Designed With Simplicity That Appeals visually | Parshwa Architects

House Designed With Simplicity That Appeals visually | Parshwa Architects A cubical volume cast in concrete and brick red walls highlight the residence as one passes by the house. Since the nearby houses are majorly g+1 structures, and the house sits in a lane distant from the main road, it experiences a serene environment. The[Read More]

National War Memorial, New Delhi – India | WeBe Design Lab

National War Memorial, New Delhi – India | WeBe Design Lab The concept of rebirth is inspired from the quote of Captain Vikram Batra.   Either I will come back after hoisting the Tricolor, or I will come back wrapped in it, but I will be back for sure. REBIRTH –  पुनर्जन्म (in Hindi) ‘Reborn to be an immortal’. Visit:[Read More]

Beginner’s Guide to Building a BBQ Pit

Have you ever thought of building your own BBQ pit? Or better yet, creating a space where you can enjoy a good barbecue since you’re thinking of remodeling your backyard? If yes, you‘re looking at the right place. We present to you our beginner’s guide to building your personal barbecue pit. Step 1: Stocking All[Read More]

Fluid Lines Of The Moon House Seamlessly Merges With The Outdoor Landscape | SAV Architecture

Fluid Lines Of The Moon House Seamlessly Merges With The Outdoor Landscape | SAV Architecture + Design Inspired from the sinous curved forms and raw texture of the lunar landscape, the Moon House is part of a trilogy of three houses located in the northern tropical seaside state Goa in western India. The design for the[Read More]

The Hovering Garden House Merges Seamlessly With Its Environs | Niraj Doshi Design Consultancy

The Hovering Garden House Merges Seamlessly With Its Environs | Niraj Doshi Design Consultancy A unique project in its context, this house is located in a neighborhood of Pune that has abundant greenery. The apt use of natural elements in its creation ― such as water bodies, bridges, stone walls, and landscaped areas on all levels ―[Read More]

A Modern Villa With Cantilever Slabs And Glass Facades | VPA

A Modern Villa With Cantilever Slabs And Glass Facades | VPA This quintessential contemporary house is a perfect representation of the architectural language that the firm follows; clean, straight-line, and minimalist. A modern villa with cantilever exposed RCC slabs and glass facades. This house is the right balance between the inner and outer space; wherein[Read More]

An Exposed Brick House Which Coexists With Nature | PG Associates

An Exposed Brick House Which Coexists With Nature | PG Associates Trees are some strongholds of nature, symbol of growth, strength, and nurture. Owing to this, it has always found constant interpretation through art and design since ancient times. It is no surprise to see its influence in architecture too. Visit : PG Associates Located[Read More]

Facade With Staggered Rectangular Volumes That Greets With Warmth And Simplicity | Studio AVT

Facade With Staggered Rectangular Volumes That Greets With Warmth And Simplicity | Studio AVT Starting with a brief as simple as a house that breathes, “Saundra Gharaunda” is an attempt to resonate with the characteristics of a very charming & humble couple who are about to embark upon retired life at a place they intend[Read More]

4 BHK Bungalow In Ahmedabad Evolved Harmoniously With Nature | Shayona Consultant

4 BHK Bungalow In Ahmedabad Evolved Harmoniously With Nature | Shayona Consultant The client had a simple and clear brief of 4 BHK Bungalow and was seeking a lifestyle that evolved harmoniously between man and nature. They wanted the house to have a connection with the garden, plenty of natural light, and lively interiors. Visit:[Read More]