Dalal House: Piece of Modern Architecture Layered with De Stijl | Groundwork Architecture

A rather refined visual composition of the De Stijl art movement. Primary components such as bricks, concrete and wood advocate the abstraction in this structure of modern architecture. Apart from visual analogy, meticulous spatial divisions, simplified materiality also parallels the movement. Fabricating horizontal and vertical structures in various layers, reflects a unique approach and clarity[Read More]

Strong need for Connection, Change and Unlearning birthed the design for this Residence : Casa Feliz | ADND

“The strong willingness of standing on a threshold, the crossing of which would transcend you into a placate world”. Is there something called inside-outside balance? What does that mean precisely? The tangible blurred between inner and outer world of this house, suffuses intangible experiences for this Residence. Transcending into a calm world requires a certain[Read More]

Design Language Around Conspicuous Simplicity These Apartment Interiors Encompasses Kempt Spaces and Snug Beauty | U and I Designs

Marked by the beauty of soft, mellow tones, this home personifies pleasant. Designed for a family of 3 that includes a young teenage daughter, we riveted the design language around conspicuous simplicity. The clients briefed us spatially and one grounding rule we stuck to was – kempt spaces and snug beauty. Design Language Around Conspicuous[Read More]

Upscale Home with Earthy Interiors | Deearth Architects

Located in Saligramam, Chennai, this home with earthy interiors is carefully crafted & envisioned to give a serene escapade brimming with earthy luxuriance for a family of 5, despite being situated amidst the dense urban concrete jungle. With roads on both east & north sides, the 14 cents square plot is closely enveloped by residential &[Read More]

Residence Articulating a Concrete Block with Strong Connections to the Landscaping and Accents of Exposed Brick | Creative Concepts Designers

Light-filled spaces with a neutral palette and privacy to the interior spaces was all what our clients briefed us on. Located in a quiet residential neighbourhood this two-storeyed home spans 2100 sq.ft. and was executed amidst the madness of the lockdowns. It is envisioned as a bare canvas articulating a concrete block with strong connections to[Read More]

A Home That Is Responsive To The Needs Of The Residents And That Matures With Them | Design Studio Associates

A Home That Is Responsive To The Needs Of The Residents And That Matures With Them | Design Studio Associates Visit : Design Studio Associates Residents of this humble abode dreamt of their home to be a reflection of their feelings and values, expressed the architect. The design brief was subtle, and the requirements were[Read More]

Gulati Niwas : An Apartment Interior Design Transforming Space With Charm And Tranquil | Kaizaad Mehta Architects

The open floorplan concept for this residence apartment interior in Andheri was a no-brainer, allowing the design theme to embrace the different rooms with their individual functions into a transformed space of charm and tranquil. Panelled glass partitions that replace two chunks of solid wall, act as openable divisions thereby bringing in light from the[Read More]

Sun Sky Park : Apartment Interior Is A Picturesque Manifestation Of Dreams | K Studio Designs

Sun Sky Park : Apartment Interior Is A Picturesque Manifestation Of Dreams | K Studio Designs Visit : K Studio Design A home is a place where dreams manifest and one’s inner strength resonates. This is the underlying philosophy with which the team at the design firm, K Studio Designs, approached the 3-bedroom project at[Read More]

300 Woods Worth Villa: Amidst Picturesque Landscape, A Naturist Abode | GDA Workspace

Surrounded by the Sahyadri Ranges with its picturesque landscape has a naturist abode that blends with the environment. The 300 Woods Worth Villa by Architect Gaurav Deore & Interior Designer Pritam Deore from GDA Workspace visions to collaborate with nature by embracing it just the way it is. 300 Woods Worth Villa: Spaces That Evoke[Read More]

Experimental Paradox in the Brutalist Context of Chandigarh : Rooftop Restaurant Tulum | Loop Design Studio

Experimental Paradox in the Brutalist Context of Chandigarh : Rooftop Restaurant Tulum | Loop Design Studio Tulum is an experimental paradox in the brutalist context of Chandigarh. It is a rooftop restaurant that offers panoramic views of the city skyline. Drawing its inspiration from the Mexican getaway destination by the same name, Tulum is curated[Read More]