Residential Design Having Sequential Progression of Public and Private Zones | Charged Voids

Residential Design Having Sequential Progression of Public and Private Zones | Charged Voids The brief of the project was to design a house for three generation joint family, ensuring a perfect balance of connectivity yet segregation. The site is located in the southern sectors of Chandigarh and has difficult zoning & height restrictions. The endeavor of[Read More]

Juxtaposition of boxes creating a unique residence | Charged Voids

Juxtaposition of boxes creating a unique residence | Charged Voids   To design a Residence 35 for a 3-generation joint family, charged voids came up with a concept as a juxtaposition of 4 layered boxes with a parasol roof covering the space in between. This space transpired into a series of central volumes of the house,[Read More]

Residence Designed with the ‘Flow of Energy’ Concept of Vastu | Garg Architects

Residence Designed with the ‘Flow of Energy’ Concept of Vastu | Garg Architects Text description provided by the architects. The Sky Box house, constructed in a small rectangular 240 sq. meters lot of land, located in the Himalayan foothills, facing towards the north direction, is an architectural outcome guided by three main design aspects – Light,[Read More]