Mesmerizing & Motivating Office Design for Byju’s | Salankar Pashine and Associates

Rate this project

A mesmerizing Office design for Vidarbha Infotech Pvt Ltd, Byju’s at VIPL I Park is a stunning and functional office space by the Team at Salankar & Pashine showcasing their architectural design prowess that aims to accommodate a large number of people. As one enters the office, it divides into a north and south wing. Both of these wings directly lead to a spacious area where students are provided with a study space. The walls and pillars in the study section have been smartly color-coded, with motivational quotes printed on them.

Mesmerizing & Motivating Office Design for Byju’s | Salankar Pashine and Associates

Visit: Salankar Pashine and Associates

The walls and pillars in the study section have been smartly colour-coded, with motivational quotes printed on them. At the same time, the study space has floor-to-ceiling windows that allow in plenty of natural light, boosting the productivity of the students. The design was systematically schemed to be completed within 3 months, starting from mid-April and to be handed over in June.


The reception has gilded marble tiles, with the reception table space placed aptly at the focal area. Flanking the reception area, the consultation offices are appropriately placed in the flow of the office. The office interiors have been crafted using Byju’s brand colours of yellow and purple. Posters on a yellow wall, along with a grey-purple carpet make the bright coloured furniture pop.

Beyond the reception area lies the cafeteria and the gaming zone. With abstract live art placed on the accent wall, the cafeteria has beautiful windows that let in a lot of natural light to boost the serotonin of the users. The interior spaces were segregated into offices and rooms with the help of glass partitions, and the ceiling was made of Armstrong, along with acoustic panelling.

The additional lacquered glass has been used in the office as well. A dedicated classroom has been placed behind the north wing, where students can peacefully learn new concepts and ideas. Right next to the classroom is the meeting room, fully equipped with a comprehensive projector system.

The client called for economic use of space that could fit in the maximum number of people in the offices and in the cafeteria. The entire workspace is centrally air-conditioned as well.

At the same time, the study space has floor-to-ceiling windows that allow in plenty of natural light, boosting the productivity of the students. The design was systematically schemed to be completed within 3 months, starting from mid-April and to be handed over in June.

The 20,000 sq ft of space has been methodically planned and designed within the given timeframe. The hybrid of an office-study space has been economically and innovatively captured by the team at Salankar and Pashine Associates while using the necessary essence of learning and growing as a student.

Diffused white light has been used extensively to support muted colour schemes of white, black, & grey that have been incorporated to blend with the brand colours.

Fact File

Designed By: Salankar Pashine and Associates

Name of the project: Byju’s

Location: Nagpur, Maharashtra

Area: 20,000 sq.ft.

Year Built: 2021

Principal Designer: Anurag Pashine, Pallavi Pashine

Design Team: Deepa Bharadkar, Juhi Doshi, Narendra Bharadkar, and Aaryan Pashine

Photo courtesy: Ashish Bhonde

Firm’s Instagram Link: Salankar Pashine and Associates

For Similar Project>>Workplace Exhibiting Modern Take on Transitional Office Design

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *