Workplace Exhibiting Modern Take on Transitional Office Design | V AND V ARCHITECTS

5/5 - (1 vote)

The team was commissioned for an office design of psyllium industry, who also deals in its exports globally. The challenge was to strike a chord between two generations working at the same place with different mindsets and requirements.

Workplace Exhibiting Modern Take on Transitional Office Design | V AND V ARCHITECTS

Visit : V AND V ARCHITECTS

The area program includes a reception area, cabins for directors and managers, working area, laboratory, conference room and guest rooms for visiting delegates.

 

The design evolved in a manner that it segregates the work and leisure environments with the help of a courtyard. This courtyard houses an informal seating which acts as a breakout space for the employees.

The workspace, the cabins and the conference areas have been dealt with soothing minimal interiors involving subtle whites and wood finishes which gives it a corporate yet a warm touch.

The leisure area however is more of a dwelling like facility that includes a lounge, kitchen, dining and two bedrooms. It is a place where people can socialize, enjoy their lunch or a cup of tea. The lounge space opens out into the courtyard making it relaxing and a favorite spot for everyone in the office.

Fact File

Designed by: V AND V ARCHITECTS

Typology: Office Interiors

Project Name : Nicks Organic

Location : Sidhpur, Gujarat

Year Built : 2021

Duration of project : 2 Years

Built up : 4862 sq.ft.

Project Cost Appx : 1 Crore

Principal Architects : Vaibhavi Shah, Vandan Shah

Team Design Credits : Ghanshyam Patel, Nishi Patwa

Firm’s Website Link :  V AND V ARCHITECTS

Firm’s Instagram Link : V AND V ARCHITECTS

For Similar Projects >>Balance of Discipline and Creativity Reflects in this Modern Office Design

Disclaimer: No TAD editor is involved in the curation of this content.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *