When Modernism Meets Traditionalism | JAN Design Studio

Rate this project

Assimilation of ideas in balanced state to give an aspect of privacy as well as openness for a joint family. Spaces are not heirs of their function, but of a series of circumstances related to structure, energy, time or freedom of interpretation from whoever uses or lives them.The warli art pattern jaali gives a unique take on the design for the door. The entry to the house highlights the passageway with wooden sunken ceiling that gives visual longevity to the space.

When Modernism Meets Traditionalism | JAN Design Studio

visit: JAN Design Studio

The brick wall backdrop and the wooden combination sets warmth and calm. The residence welcomes you with an entrance that sets a substantial impression of establishing a balance between two styles.
It’s like When Modernism Meets Traditionalism!


The warli art pattern jaali gives a unique take on the design for the door. The entry to the house highlights the passageway with wooden sunken ceiling that gives visual longevity to the space.

The experimental essence for the Living room was born from an idea of using teal blue colour fabrics from Squid Game series to invoke contrast from wooden tone. The wallpaper on the neutral light walls and the Celling furniture made in wood with blackened ceiling and star lights are an alternative to Chandelier.

The apartment is detailed with use of subtle colours and play of materials with extreme elegance.

The dining area was conceptualised to accord a sense of privacy while continuing a relationship with the living and kitchen that is shared by the house as a whole. It holds the long perspective of the living space together, often blurring the lines between cooking, dining and entertainment.

The bedrooms are the combination of lines that are clean and calm. Gliding through The brick wall the transition from one space to another is smooth and seamless.

With the rawness of the wooden texture as the main canvas, the use of mild colour tones provides refined character to the entire space.

The wooden tone effectively injects a sense of warmth into the space. With the overall experience coming together as a succession of narratives where all the spaces take up many roles. Osmosis looks to capture this energy in its own calm approach. Proportions that are bold and captivating of designs that are ornate, embellished and yet elemental

The wooden drama brings in the warmth and the play of the colours, welcomes the light. Visual depth emerges on surface textures, uniquely designed furniture throughout the house adds up to the classical details that commands every space, Osmosis is purely an accumulation of ideas sculpting spaces according to form and function while allowing each material to create the requested comfort.


FACT FILE

Designed by: JAN Design Studio

Project Type : Apartment Interiors

Project Name: Osmosis

Location: Surat, Gujarat

Year Built : 2021

Duration of project : 10 months.

Project Size:  1600 sq ft

Principal Architect: Nikhil Pathak

Photograph Courtesy : Frames N Spaces

Firm’s Website Link: JAN Design Studio

Firm’s Instagram Link:  JAN Design Studio

Firm’s Facebook Link: JAN Design Studio

For Similar Project>> A HOMELY, SIMPLE, COSY HOME

Leave a Reply

Your email address will not be published.