A Plush And Chic Bungalow Design For A Family of Five | Design INC.

Design INC was commissioned to design a plush and chic bungalow for a family of five, the couple, 2 daughters and a mother. Site was located in Rajsamand (Rajasthan), with plot area of 3600 sq ft, approached by 40′ wide road, facing south.  The client wanted a modem, well lit, ventilated elegant and exclusive residence,[Read More]

Overlooking Concrete Modernism this Residence brings the Much Needed Calm and Respite | Studio Ruh

Embracing the legacy of Geoffrey Bawa, this quaint residence houses some significant objects of intrigue. The unobstructed composition of kitchen, living and dining spaces catapults you to the bygone era. The antiques like the exquisitely crafted mirror, the hand-chiseled stone sink, the live edge dining table with brass joineries  bond seamlessly to create a period[Read More]

Aranya : The Container Home in Gandhinagar – One of The First Weekend Homes in the City | Studio Espaazo

The Container Home in Gandhinagar is one of the first weekend homes in the city made using a shipping container. The plot area was 4000 sq.yards with a built up area of 77 sq.yards. More than three-fourth of the land had deep contours which left very little flat land for containers. Aranya: The Container Home[Read More]

River Front Tower : Soft Tone House With A Touch Of Color Pop | Space Interior Design

River Front Tower : Soft Tone House With A Touch Of Color Pop | Space Interior Design Visit : Space Interior Design Taher Kachwala a Surat-based designer was approached to design a small abode of soft colors by the Lokhandwala’s. Colors as said are an essential part of daily life. They have the power to[Read More]

Open Plan of Residence Born Out of Adjacency to The Sea, Coupled With the Humid Climatic Conditions of The Region | The Design Room

The 15-cent site with an existing house, a warehouse bounded by numerous fruit trees, is located only a kilometre away from Kollam beach, Kerala. Nested in a quiet neighbourhood with lush green landscape the client desired to have a house that seamlessly blends with the surroundings. Open Plan of Residence Born Out of Adjacency to[Read More]

Residence Design Using Elements of Solid Wood Surfaces, Beestones, and Glass to Create a Comfortable Feeling | EVITArchitecture

Trung Villa is located in a quiet, exclusive area inside Asia Park Residence, Da Nang. The 216m2 of land was expanded in four levels, giving 504m2 space of residence.Each floor is arranged with separate functions but reasonable and convenient for users. Residence Design Using Elements of Solid Wood Surfaces, Beestones, and Glass to Create a Comfortable[Read More]

Ornament of Pride, Standing Strong in The Ancestral Grounds, This Residence is an Architectural Manifestation on a 1.2 Acre of Land | PMA Madhushala

Dream – Carrying forward the honor and lineage of a family of Maratha sardars, the present heirs, the two brothers wanted to build a new house for their family. For their honor and societal standing they wished for an ornament of pride, standing strong in their ancestral grounds, beyond the crowds of the city, and secure[Read More]

Shreehari : The Office Space Brings Together Various Functional Elements With Thoughtful Playfulness  | Adhwa Architecture Interiors

A confident image and spaces that reassure a brand value can be of utmost importance to a company dealing with immigration services. The revamp for Shreehari Immigration office required not only a facelift in terms of interior space, but also rethinking of the overall functional layout. With a focus on optimising work areas, while also[Read More]

This Residential Space Ought to Teleport Us to a Moroccan Style Home, Having a Significant Connect With Nature | Mistry Architects

Leisure, tranquillity and adaptation of a traditional Moroccan house are the key elements of this home in Ahmedabad. The client’s brief stated that the language of this residential space ought to teleport us to a Moroccan style home, having a significant connect with nature. They wanted to have open yet private spaces with a completely[Read More]

Office Space Transitioning Away from a Traditional Cubicle Environment Leveraging Natural Light and Extra Height | Tatvam Concepts

Our office  space is in a heritage building that was built by the British. The  13’ high ceiling as well as the large windows were what was very essential for us to retain and convert the space into an unmatched and rare working space. Naturally our priority was to use the extra height and natural light[Read More]