Embracing Modern Architecture with Selectively Classic Design Elements | Prateek Sethi Design Associates 

5/5 - (1 vote)

The house is a meeting exercise between sober modern architecture hereditary of the simple translucent In communion. On the other hand, the project identity is suggested by local materials that pull towards the traditional and autochthonous escaping the mainstream. 

Embracing Modern Architecture with Selectively Classic Design Elements | Prateek Sethi Design Associates 

Visit: Prateek Sethi Design Associates 

The entrance of the house is handcrafted in every corner from lamps, art pieces to stone flooring and wooden pergola. While walking through the passage the abundance of flora can be seen along with exposed brickwork on the boundary wall and designer lamps.

 

The ambience of the dining makes the people seated enjoy the food with greater pleasure as the ceiling is covered with the veneer along with designer lights that gives such a luxurious feel. Besides the dining, there is a living room where guests are welcomed .

The lift lobby is designed in such manner where wooden and greenery can be seen in series along with attractive and interesting lighting all over the area and corridor is heavily designed with luxurious wooden feature wall to enhance the ambience of area.

The house offers an interesting vibes and amalgamation of greenery artifacts shows the combination of ancient and contemporary. 

The home theater gives the break from a daily busy schedule and provides entertainment as the theater Is fully soundproof and decorated with bold colors over the walls and furniture. Having a cup of tea on the balcony with live greenery ensures the good start of the day.

A peaceful management of a separate workspace on the basement for the office ensures concentration on work, where wooden partitions, walls and ceiling make the space more attractive.

Fact File

Designed by: Prateek Sethi Design Associates 

Project Type: Residence Interior Design

Project Name: 12A, The Contemporary House

Location: Noida, Uttar Pradesh

Duration of project: 3 Years

Plot Area: 4844 Sq.ft

Built up: 10,000 Sq.ft

Project Cost Appx: 8.5 Crore

Principal Architects: Anil Sethi & Prateek Sethi

Team Design Credits: Siddhant Saha, Rashmi Singh & Nitin Mjunjal

Photograph Courtesy: Prateek Sethi

Consultants for the Project :

MEP & HVAC Consultants: Trucul

Contractors: Evolve Infratech Pvt Ltd

Products & Materials: Brick Cladding: Pioneerbricks | Exterior Wood: Spanfloors | Lighting: Jaquar | Sanitaryware: Hansgrohe | Furniture: Lovestanley | Flooring: Span Floors, Ramdhan Mohanlal & Co. Pvt. Ltd.

Firm’s Website Link: Prateek Sethi Design Associates      

Firm’s Instagram Link: Prateek Sethi Design Associates      

Firm’s Facebook Link: Prateek Sethi Design Associates     

For Similar Project>>>Innovative Legal Office Design Stimulating Movement & Collaboration  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *