search
  • An Intimate And Welcoming Living Space that Echoes Comfort | GROUND ZERO

    Located in a posh locality in Surat, a luxurious residential project Aagam Paramount is taking shape. The designed residence is a show flat in that apartment building that exudes a peaceful charm. It spreads across an area of 2,427 sq. ft. The client’s brief entailed a space which appears like his own space and not a symbolic show flat. Thus, we took up the challenge to design an intimate and welcoming apartment space that echoes comfort, warmth and tranquillity. The neo-classical themed home was crafted to incorporate a balance between design, functionalities and their intended purpose.

    An Intimate And Welcoming Living Space that Echoes Comfort | GROUND ZERO

    VISIT : GROUND ZERO

    In the entrance foyer, visitors are greeted with the play of patterns, bold upholstery and floral wallpaper that adorns the beige lime washed walls of the living room. A ledge wraps from the foyer to the living room which acts as a worship place.

    The TV console has a monolithic presence and was designed using a bold Italian stone in contrast with the lime washed walls. A floral print carpet with a solid-coloured chair contrasts the sofa. The focal point of the abode is the screen which was procured from an antique store.

    It is a 70 years old wooden frame repolished in black, tucked with shear fabric in between which separates the living area from the kitchen. Since the house has an open kitchen concept, it was necessary to uphold the privacy of the space.

    The dining area, which is a part of the living room layout; is adorned by indoor greens that bring a subtle tropical flourish to the space. While the challenge arose in distributing the lights proportionately in the common areas, the ceiling was then designed keeping in mind a sense of visual continuity which ties the whole space together. .

    An extension of the living area, the balcony comprises a comfy lounge chair, natural plants and a mural that was originally cut out from the jali door

    Every room in the house has one accent colour which is selected based on the art that will preside over the space, which then filters down into the soft furnishings and decor details. The challenge in the assignment was its short deadline which was 30 days to design and execute the space.

    The children’s bedroom is a mere 100 sq. ft space which is connected with the living room through a glass sliding door serving both privacy and allowing greater amplitude of natural daylight. A sofa cum bed has been placed against the window, to fulfil the function as well as the overall proportion of the children’s bedroom, allowing more space for them to play.

    Circle pops on the wardrobe are reminiscent of the bubble fidget toy. A playful metal headboard with abstract highlighting artwork in red colour livens the space. 

    In the guest bedroom, earthy-coloured walls are layered with moulding, offset by artwork in MDF behind the bed. A floral painting highlights the TV unit wall. 

    The master bedroom sees a splash of blue, underlined by a monochrome headboard on the wall behind the bed which features a window that brings in ample light into the compact space thus, it is strategically covered with a headboard and a custom-made painting that adds charm to the bedroom.

    The same graphical language has been followed on the wardrobe shutters to unify the wholespace. Overall a blend of textures, contrasts and soft hues has reigned over the flat, making it an absolute derivative of the concept that was visualized. 

    FACT FILE

    Designed by : GROUND ZERO

    Project Type : RESIDENTIAL

    Project Name : THE BOHO HOUSE

    Location : SURAT

    Year Built : 2022

    Duration of project : 30 DAYS

    Project Size : 2427 sq.ft

    Project Cost : 25 LAKHS

    Principal Architects : SAGAR RATHOD, MANSI RATHOD & RITIKA UTTAMCHANDANI

    Team Design Credits : PREKSHA JAIN & SHAILLY KUKREJA

    Photograph Courtesy : Noaidwin Sttudio

    Products / Materials / Vendors : Wallcovering / Cladding – Concrete Expo / Lighting – Aonn lights and Glitteron lights / Doors and Partitions – Ramdev glass / Sanitaryware – Jaquar / Furniture – Aesthetic furniture / Flooring – Varmora Tiles / Kitchen – Porceko / Paint – Dulux paints / Artefacts – Ikea,Westside and Fab India / Wallpaper – Mahavir furnishings.

    Firm’s Instagram Link : GROUND ZERO

    For Similar Project>> FUSION OF CONTEMPORARY MATERIALS WITH RICH DEEP COLORS



    The Idea of Designing a Home That Gives Clients an Identity and Canvas | Mercury Architects

    With the idea of designing a home that gives the clients an identity and canvas, a home for joint family of 6 by combining their two adjacent flats was designed by Mercury Architects. The project ‘Evolve’ delves into where the clients can add their touches to their project. Altogether, without undermining the cohesion of the […]

    Read More

    This Hair Salon Design Serves As A Testament To Its Meticulous Design | Antariksh Design Studio

    Despite its petite size, this hair salon design serves as a testament to its meticulous design. Nestled in the heart of the vibrant city of Surat, Gujarat, this Hair Salon Design is not merely a grooming space but a carefully curated experience. One that seamlessly blends modern aesthetics with a warm, personal touch. Thus, catering […]

    Read More

    The Essence Of The Abode With The Art Deco Interiors Is An Intricate Dance | Studio Dashline

    With the art deco interiors, the essence of the abode lies in the intricate dance between boldness and softness, creating a dynamic residential abode in the cultural heart of Bangalore. At its core, this project is a celebration of architectural kinetics and art deco interiors. It is a poetic exploration of spatial context and a […]

    Read More

    This Contemporary Office Interior Design Exudes Luxury | Rathod’s Design

    Defying traditional ways, this contemporary office interior design exudes luxury and upbeat spaces. It creates a user-oriented work environment with beautifully integrated aesthetics within the design. To maximise productivity, it was imperative to break down the 3,400 square feet into many spaces based on the optimal workflow of the company. In an age of diverse […]

    Read More

    The Bungalow House Welcome You With Explicit Whites | Nitin Bagani Architects

    The bungalow house welcome you with explicit whites the moment you step inside the ground floor. The brightly lit lobby with some black accents and geometric patterns gives a very systematic organic entry into the abode of the residents. With the car parked below, we proceed towards the first floor, which houses the public areas […]

    Read More

    50 Best Wall Moulding Design Inspirations For Your Interiors

    Wall Moulding Design is a great way to amp up your space and elevate the overall look of your home. There are a wide range of moulding designs that can add a distinct character to your space. Wall moulding design comes from different kinds of materials, such as PVC, plaster, wood, etc. The right choice […]

    Read More

    This House In Indore Is Designed For A Joint Family Of 9-10 Members | Reflective Practices

    This house in Indore is designed for a joint family of 9-10 members, with common spaces such as the entry foyer, parking, mandir, home theatre, 1st floor terrace sitout, terrace floor with gym, and cabana whereas individually they have 5 bedrooms, a kitchen, a drawing room and a twin height living room. This is a […]

    Read More

    TADstories With Ar. Deep Sakhare | Barakhadee Studio

    Ar. Deep Sakhare, the founder of Barakhadee Studio, shares his passion for architecture and design which entwines with the admiration for travelling. Barakhadee Studio is an architectural and interior design studio, founded by Ar. Deep Sakhare in the city of Pune in Maharashtra. The firm focuses on approaching every project with a new perspective and […]

    Read More

    A 2900 Sq.ft House in Pune Completed Under A Span of 4 Months | About the Space

    Its not everyday you get a brief of completing a 2900 sq ft house in Pune under a span of 4 months. Taking this up as a challenge, the architects knew they had an exciting time coming up. Nestled in the heart of Pune, this apartment by About the Space is all things serene wrapped […]

    Read More

    A Design Ethos That Reflects The Serene Balance Of Japanese Minimalism | Vaktra Architects

    At the heart of The Zen Haven lies a design ethos that reflects the serene balance of Japanese minimalism and Scandinavian mid-century’s celebration of form and function. This residential space in Mysore is a sanctuary, a respite from the relentless pace of urban existence, and an homage to mindful living. The architectural narrative of Zen […]

    Read More
  • Aquathermicss, Gujarat's First Luxury showroom Of Gyser And Ro Water Solution | KRITNAM ATELIER

    The Brick Cladded Exterior Encloses A Luxurious Family Home | RAINBOW DESIGNERS & ASSOCIATES