Timeless and Contemporary Space With Minimalist Architecture | Ajitbendre Design Studio

Rate this project

The brief given by clients was that they wanted a Timeless and Contemporary Space With Minimalist Architecture and well-lit at glance. This gave us the inception and an idea of creating well transparent spaces yet with some privacy, using Classical material colors and pallets.

Timeless and Contemporary Space With Minimalist Architecture | Ajitbendre Design Studio

Visit : Ajitbendre Design Studio

The first task was the Space which is to be designed as charted accountant’s (CA) office was a residential two-bedroom apartment in a newly completed building. So the task was to get the space clean by removing Internal walls, as walls cause Opaque and Cluttered space.


These Spaces are Planned in such a way that Entrance Leads us to reception and waiting followed by a conference room towards the Left, Segregated with teak wood and glass partition, and Materials with Classical Presence.

This unlocked a transparent space with privacy for Conference. The cabins are located towards the back of reception area.

These two cabins are separated with partitions made of fluted glass panels in a Teak wood frame, one of the Cabins was kept visually connected without breaking its privacy as per requirement. The requirement of accommodating 6-7 people in the Work station was fulfilled which was next to the cabin.

The colour scheme of the office was largely Kept largely neutrally and earthy palette, which was popped with artworks, plants and artefacts. The idea was to impart an ‘executive’ vibe without letting the interiors become overpowering.       

 The materials used are diverse, a glass, fluted glass, teak wood, terracotta jails, veneer and more. The Office Designed is Visually Transparent, giving spacious view with good volume.

FACT FILE

Designed by: Ajitbendre Design Studio

Project Type: Office Interior

Project Name: CA’s Office Interior

Location: Sangamner, Maharashtra

Year Built: 2022

Duration of project: 6 Months

Project Size: sq feet :  850 sq.ft

Principal Architect : Ar. Ajit Bendre

Team Design Credits : Ar. Kirti Vaishya , Pranali , Rohan

Photograph Courtesy: Hemant Patil

Products/Materials/Vendors : Wallcovering / Cladding: Fluted Panels- Glo Panels, Mumbai /

Finish : Timex Veneer/ PU / Asian Royal Paint / Corian – Marino / Lighting : Ledos Lights /

Sanitaryware : Kerovit / Windows : Jindal / Flooring: Nexon / Paint: Asian Royal Paint /

Artefacts: Home Décor/ Mayur Artefacts, Pune / Hardware : Hafele

Firm’s Instagram Profile: Ajitbendre Design Studio

Firm’s Facebook Profile: Ajitbendre Design Studio

For Similar Project>>OFFICE INTERIORS FOR A YOUNG DIGITAL MEDIA COMPANY GIMBAL MEDIA 

Leave a Reply

Your email address will not be published.