The executive workspaces have partitions made of reclaimed wood and cane weave | Compartment s4

The executive workspaces have partitions made of reclaimed wood and cane weave | Compartment s4

The design of the office is inspired by a painting by Wassily Kandinsky. The lines, colours, shapes, composition, balance, imbalance, intersections and divisions – all of these parameters are decoded and deciphered from one of Kandinsky’s untitled paintings and later materialised to conceptualise the overall available space.

Visit : Compartment s4

The result is an abstract three dimensional interpretation of the ideas that Kandinsky tried to project in his work. Every corner is carefully thought out and various compositions of lines and shapes is used to create a feeling as if one is actually inside a painting.

There are tables hung from the ceiling and the design of the flooring reflects the elements of furniture in the space.

Spatially, the space is designed to create elements that are floating so that the overall space does not look cluttered. The design is rooted in its context and cannot be replicated anywhere else.

“Every work of art is the child of it’s age and, in many cases, the mother of our emotions. It follows that each period of culture produces an art of its own which can never be repeated.”
– Wassily Kandinsky.

Fact File :

Architecture Firm : Compartment s4

Project Client : Automation Engineers Pvt. Ltd.

Project Type : Work-space

Location : Ahmedabad, Gujarat

Project Status : Completed, June 2019

Area : 650 Sqf

Ceramic Artwork designed by : Naomy Parikh, Aakash

Head Carpenter : Amit bhai & team

Terrazzo flooring : Anil bhai & team

Photography credits : Palak Jhaveri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *