The Perforated Façade Of Lucid House : A Game Of Light And Shadows | MA+RS

The site is a typical 30’ x 50’ peri-urban parcel of land located in the south of Bangalore, Electronic city.  Trapped on three sides by plots that eventually will have neighboring houses, only the front opens out to the road allowing for the provision of light & ventilation to the house. The Perforated Façade Of[Read More]

The Monolithic Corten Steel Facade Inspired From Canyon Shapes | DOT[co]de

The Monolithic Corten Steel Facade Inspired From Canyon Shapes | DOT[co]de Nested in the midst of an industrial hub allocated to the metal manufacturing business, the project with a South facing site, have surroundings very much like a work in progress, as smaller industrial units give way to denser, vertical factories contained in multi storey[Read More]

House Design Creates Balance Between Solid And Void| Between Spaces

House Design Creates Balance Between Solid And Void| Between Spaces House of voids is located in a gated community in urban Bangalore. The site, 50ftX100ft with the shorter side along the road faces south. The most prominent element of the house is a 6’ deep verandah/balcony around the son’s bedroom on the south and south eastern[Read More]

Kai Early Learning Campus With Well Designed Communal Play Spaces | Educational Design Architects

Kai Early Learning Campus With Well Designed Communal Play Spaces | Educational Design Architects Kai Early Years, an early childhood campus in Bengaluru, demonstrates a ‘third-teacher’ learning environment that nurtures the developmental needs of children aged two to six years through an engaging framework of consciously explorative and communal play spaces. Visit : Education Design Architects[Read More]

House Around A Tree | 4site Architects

House Around A Tree | 4site Architects A Single residence in a 40’-0” X 60’-0” plot evolved from a rigorous inquiry into the particulars of location and program. Our client, Mr. P.V.Varghese, is a valued partner, in our collaborative design process. As a response to his design brief, we came up with the idea of[Read More]