Small Office Design Is Amalgamation Of Materials To Strike A Balance | Rinki Gajjar Designs

Small Office Design Is Amalgamation Of Materials To Strike A Balance | Rinki Gajjar Designs Introduction:- Designed in a tight space of 520 sq.ft. in the booming plush commercial hub of the city, with no barriers of a rigid hierarchy or following a particular style, the only brief the client gave was to make the[Read More]

House Design Creates Balance Between Solid And Void| Between Spaces

House Design Creates Balance Between Solid And Void| Between Spaces House of voids is located in a gated community in urban Bangalore. The site, 50ftX100ft with the shorter side along the road faces south. The most prominent element of the house is a 6’ deep verandah/balcony around the son’s bedroom on the south and south eastern[Read More]

H-House Stands Strong With Minimal Architectural Forms | Co.Lab Design

H-House Stands Strong With Minimal Architectural Forms | Co.Lab Design The house being sited in between a busy neighborhood, the owners of this home felt the common dilemma of a requirement of private living spaces surrounded by gardens. In order to create a luxurious and spacious home where the owner feels constantly connected to the[Read More]

The bold exterior façade is a chiseled mass in Gauribidanur Residence | Cadence Architects

The bold exterior façade is a chiseled mass in Gauribidanur Residence | Cadence Architects The ‘L’ shaped site measuring 3038 sft is flanked by roads on two sides. The ground floor comprises of the car park area, entry, living space, kitchen dining and an guest bedroom.  Visit : Cadence Architects Organisation of the program on all[Read More]

3BHK Residence Interior With a Lively Combination Of dark And Light Shades | Ekta kamdar design studio

3BHK Residence Interior With A Lively Combination Of dark And Light Shades | Ekta kamdar Design Studio The journey is more experiential and experimental when the design is not just beautified but also crafted with serenity and logic. The perfect example is this 3 BHK residence located in Vadodara. The area is about 1750 sq[Read More]

Box House: A Combination Of Scandinavian Art And Kerala Craft | Uru Consulting

Box House: A Combination Of Scandinavian Art And Kerala Craft | Uru Consulting “A Clean, Well-lighted Place”, the title of a Hemingway story sits well with this Box House erected by the Design Firm, Uru Consulting. This unembellished house that is home to sunlight and the cool breeze of the Elanji tree is situated near[Read More]

The Concrete Facades Of This Office is An Amalgamation Of Tilted Concrete Walls | I – Con Architects and Urban Planners

The Concrete Facades Of This Office is An Amalgamation Of Tilted Concrete Walls | I – Con Architects and Urban Planners Located in Metoda, an industrial zone in Rajkot is Gopal Printpack Solutions factory. It is one of the leading companies in Gujarat which excels in delivering customized packaging solutions. This architectural solution proposes the[Read More]

Elements Of Black Perch House Pays Homage To The Havelis Of Ahmedabad | Vastu Shilpa Consultant

Elements Of Black Perch House Pays Homage To The Havelis Of Ahmedabad | Vastu Shilpa Consultant Black Perch is the extension and refurbishment of an existing, 40 year old bungalow, located in a tight urban fabric, using most of the permissible ground cover before the extension was added.  As no other space was available, the[Read More]

Kai Early Learning Campus With Well Designed Communal Play Spaces | Educational Design Architects

Kai Early Learning Campus With Well Designed Communal Play Spaces | Educational Design Architects Kai Early Years, an early childhood campus in Bengaluru, demonstrates a ‘third-teacher’ learning environment that nurtures the developmental needs of children aged two to six years through an engaging framework of consciously explorative and communal play spaces. Visit : Education Design Architects[Read More]

Earthy Farmhouse Design Weaved Around A Traditional Courtyard | Studio Inscape

Earthy Farmhouse Design Weaved Around A Traditional Courtyard | Studio Inscape The farmhouse has been weaved around an existing tree in the farmland of 19 acres with a built-up area of about 2600 sq.ft. The Home has been designed around a visually connected courtyard from all spaces without losing the linearity of the space as[Read More]