Lacquer Embassy Store | Studio Bipolar

 

Lacquer Embassy Store | Studio Bipolar

This store marks Lacquer Embassy’s first venture into mainstream commercial stores. As the client manufactures high end, niche, products, it is imperative to design a minimal, yet contemporary store that highlights the products.

Visit: Studio Bipolar

This atypical space is constrained in terms of height and depth. A perforated metal clad roof adds height to the space and an open storefront adds depth by visually borrowing space from the main floor.

A store designed around specific products sets this contemporary boutique apart from its competition. From sectioned shelves for bow ties to floating displays for pocket squares to open rails for shirts, every design decision reflects the specifications of the clients needs. To that effect, the client has opted for a trial room thats partitioned off with the use of draped fabric, constructed from the same high end material as all their products and hand stitched by the same artisans employed by the brand to make clothes.

Neutral yet contrasting tones, textures, and materials tie this space together. Warm wood tones contrast against cold, dark metals of the roof which contrast with the light cement walls.Contrasting textures of the perforated metal clad roof, polished wood displays, smooth tiles of the checkout counter and rough porous cement of the side wall tie seamlessly together to create an unobtrusive background for the unique, colorful products on display.

FACT FILE

Project name: Lacquer Embassy

Architect’s Firm: Studio Bipolar

Contact e-mail: [email protected]

Project location: New Delhi, India

Completion Year: 2020

Gross Built Area (square foot): 150 sqft

Architects: Sanjana Mathur, Ujjwal Sagar, Manan Talwar, Suchetna Singh

Photo credits: Anmol Wahi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *