Holiday Home in the Enchanting Hill Station of Coonoor | Phylosophy Design Studio

5/5 - (2 votes)

We were approached by Priyanka to design her holiday home in the enchanting hill station of Coonoor, amidst the sprawling tea gardens. It was easy to understand her requirements since we had previously worked on a couple of projects with her. One look at the site and I knew my job as an interior designer just got easier as the site was enveloped with the most amazing views! This was one project where I wouldn’t complain about making site visits.

Holiday Home in the Enchanting Hill Station of Coonoor | Phylosophy Design Studio

Visit : Phylosophy Design Studio

Most of the rooms have high ceilings so we used bamboo matting and stunning chandeliers to highlight it. We also used hardwood floors to add warmth to the rooms. Classic chesterfield sofas were teamed with a dramatic wicker day bed and coffee tables to create a welcoming drawing room.

 

A cosy fireplace with accent chairs on either side is the perfect space to unwind at the end of the day with your favourite book. The printed chairs of the dining table complemented the tile insets of the locally sourced dinner wagon and mirror. The pinewood clad family area has the perfect couch to sink into and binge watch your favourite show.

The master bedroom has a gorgeous tall solid wood headboard and a cozy reading chair. The guest room has a four poster bed in a pretty shade of aqua. A comfortable chaise lounge and botanical prints on the wall makes a picture perfect corner. The boys’ room features furniture in shades of grey. Cheery prints and ceramic lamps add a pop of colour to this room. Carefully handpicked accessories and rugs added the finishing touches.

All the rooms have an attached sit out with picturesque views of the tea estate, apt for a wonderful morning cup of tea. Relaxing in the gazebo, soaking in the sweeping views, comforted by the crackling fire- definitely makes it a perfect holiday home. Of course none of this would have been possible without the support of all the vendors involved.

FACT FILE

Designed by : Phylosophy Design Studio

Project Type : Residential  

Project Name : Retreat in the Nilgiri

Location : Drumla, Coonoor, Tamil Nadu

Year Built : 2020 

Duration of project : 6 months 

Built up : 4000 sq.ft 

Project Cost Appx : 50 lac

Principal Interior Designer : Vasundhara Sampath 

Team Design Credits : DhyanChand Gantayat

Photography Courtesy :  Rithika Photogragher

Products and Materials : Curtains – Studio Orion | Carpets – Jaipur Rugs and D’decor | Prints – Calcuttan  | Furniture – Nivasa (Delhi), Inhabit (Hyderabad) and Mohan’s furniture and Antiques

Firm’s Website Link : Phylosophy Design Studio

Firm’s Instagram Link : Phylosophy Design Studio

Firm’s Facebook Link : Phylosophy Design Studio

Email Id (For any inquiry) : [email protected] 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *