Display of Curves & Neutrals with this Contemporary Design of Skin Clinic | VISIONS Architects & Designers

5/5 - (1 vote)

To celebrate feminism, niches with various female figures/ artefacts are highlighted in every space of the contemporary design clinic. A hanging light on top of reception desk is complimenting the curvilinear concept which makes it a highlight element of the entire clinic.

Display of Curves & Neutrals with this Contemporary Design of Skin Clinic | VISIONS Architects & Designers

Visit: VISIONS Architects & Designers

At the entrance foyer, an ornamental mirror has been hung for the patients to reflect their transformed personality. A skin care product section has been highlighted to catch the patients attention to newly launched products.

 

As the layout is on curvilinear lines, the same concept has been implemented on ceiling. The curve wall is accentuated with white color and mdf panel, which make it stand out on grey flooring

To give feminine touch, black lady decal art has been introduced at background of a waiting area making it a focal point with relaxing and comfortable lounge seating in foreground.A hanging light on top of reception desk is complimenting the curvilinear concept which makes it a highlight element of the entire clinic

The color palatte is taken from the brand logo i.e. green which has been reflected in interior with a touch of venner. The reception is the heart of the clinic. To avoid accidents, the edges of the reception desk has been curved. The space is highlighted with moroccan tiles with ledges to display the Products.

Refresh & redefine (treatment rooms) – to make treatment room more lively, a colorful handmade egyptian painting has been introduced on wall which not only refreshes but also redefines the lives of patients after treatment

Fact File

Designed by: VISIONS Architects & Designers

Project Type: Skin Clinic Interior Design

Project Name: Studio Skin Q Clinic                      

Location: Mumbai, Maharashtra

Year Built : 2020

Duration of project: 6 Months

Project Size: 1200 Sq.ft

Principal Architect: Sanjay Barde

Team Design Credits: Pooja, Miral

Photograph Courtesy : Aayushidigitalstudio

Products & Materials: Lighting : Lafit Lights / Flooring : Kajaria / Paint : Asianpaints / Artefacts: local shops / Wallpaper : Marshall wall coverings / Hardware : Hettich

Firm’s Instagram Link : VISIONS Architects & Designers

Firm’s Facebook Link : VISIONS Architects & Designers

For Similar Project>>Exploring Earthiness in Unusual Ways and Contemporary Design Sensibilities 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *