White Skube House: A Minimalist Approach In Making A Skewed Home | Srijit Srinivas-ARCHITECTS

White Skube House: A Minimalist Approach In Making A Skewed Home | Srijit Srinivas-ARCHITECTS The design brief from clients Mrs. Saseenkumari & Mr. Jayakumaran Thampy for their second home on a five cents ( or 202 square meters) property in a densely settled part of Trivandrum city, was a pithy requirement for ‘something special’.  The[Read More]

Modern abode with traditional embellishment | Cognition Design Studio

Modern Abode With Traditional Embellishment | Cognition Design Studio Designed for a family of four, this 2200 sq. ft residence located in the outskirts of Perinthalmanna in Kerala, features a minimal design with a primary focus on the quality of the interior spaces. The site, just 265 square meters in the area is located in[Read More]

VH House: Nesting With Nature Amidst The Urban Hustle | ODDO Architects

VH House: Nesting With Nature Amidst The Urban Hustle | ODDO Architects The house is located in the capital city of Vietnam, Hanoi. Due to rapid urbanization, the city faces many problems with traffic jams, air pollution, lack of public space. Visit: ODDO Architects The house is designed for 4-member family who wanted to create[Read More]

House Design with An Inward-Looking Spatial Arrangement | Arch. Lab

House Design with An Inward-Looking Spatial Arrangement | Arch. Lab Located at the junction of two arterial roads, the house is constructed on a site located at the edge of a street of row houses. Hence the primary challenge was to balance the privacy of the residents and the intake of natural light through the[Read More]

Private Residence No.3 : Sense of Being in A Bowl of Lush Landscape | FLXBL

Private Residence No.3 : Sense of Being in A Bowl of Lush Landscape | FLXBL Visit : FLXBL Private Residence No.3 is designed as volumes organized around perpendicular spines. This mass has been set in a garden with densely landscaped edges that have been raised to give the sense of being in a bowl of[Read More]

Residence Integrating Vastu Science In Modern Language | FOAID Designs

Residence Integrating Vastu Science In Modern Language | FOAID Designs The very first house on a busy residential street has been refurbished after 22 years of its construction with the purpose of integrating Vastu science and updating it to the current trends of the modern world. Started out as a single room project, the entire[Read More]

NT’s Habitat : Renovated Warehouse gave birth to a Residence for four | Flex.Atelier

NT’s Habitat : Renovated Warehouse gave birth to a Residence for four | Flex.Atelier Visit : Flex.Atelier Our NT’s Habitat project is to renovate an old-small warehouse located in the all-year-around hot-dry weather of Phan Thiet city to become a lovely home for a family of four. Functionality has always been one of our principles; as[Read More]

Rawness of Materials Embossed Through this Residence Design | Greyscale Design Studio

Rawness of Materials Embossed Through This Residence Design | Greyscale Design Studio It was a joy to design for interactive clients as Sushma and Srinidhi who come with a design view and vision on how they want their abode to feel. They wanted the language of the rawness of material to speak in their residence. Emphasis[Read More]

Villa with Interior Diversity and Exterior Simplicity | Dida Office

Villa with Interior Diversity and the Exterior Simplicity | Dida Office Visit : Dida Office Located in one of the 40-year-old urban gardens, this project was defined by the client as a villa with no distinct external appearance and facing, minimum resolution, unspecific form, and attracting the least attention possible. Conversely, the user opts for[Read More]

Contextually Apt Residential Dwelling Playing With Natural Architectural Elements | Manoj Patel Design Studio

Contextually Apt Residential Dwelling Playing With Natural Architectural Elements | Manoj Patel Design Studio The residential dwelling is a locality in the physical basis of the village community of Vadodara; Gujarat, India. The residence is planned by exploring the interaction between surrounding houses, dense greenery, and the village lifestyle. The owner of the house has[Read More]