Pavilion Structure Transforms Itself Into A Dynamic Geometry |  The BAD Studio

 
 

Pavilion Structure Transforms Itself Into A Dynamic Geometry |  The BAD Studio

Located in the outskirts of Bharuch city, Wrapped Volumes caters as sales pavilion for developer’s multiple projects. The site lacks specific context, at the same time the abutting road chops the site into a trapezoidal shape. We transformed this progressive movement of the road along with the site into geometry by wrapping up the spaces into a continuous facade.

Visit: The BAD Studio

As a result, the structure lifts itself from the ground and transforms itself into a dynamic geometry. Some parts of this wrap form a landscape layer, while others a protective skin, reducing the heat gain from the south. The façade opens up on the north to penetrate natural light.

The façade poses a striking ribbed plaster which adds progressive motion to the structure. The office weaves the landscape and structure, engaging an individual to transcend from exterior to interior spaces to experience a sumptuous character of compact interior spaces washed in natural light.

FACT FILE:

  • Architects: The BAD Studio
  • Area: 750.0 ft²
  • Year: 2019
  • Photographs: PanchkonBoney Keriwala
  • Manufacturers: Asian PaintsMerinoRhinoVyaracera
  • Location: Bharuch, India
  • Architect In Charge: Boney Keriwala and Alak Parmar
  • Design Team: Taikhum Shaikh, Aadil Amla, Milindsinh Solanki, Nikunj Rajpara
  • Structural Engineering: Shilp Sadhna Structural Consultancy
  • Landscape: The BAD Studio
  • Civil Contractor: Gangaprasad
  • Source:  Archdaily
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *