Modern Art With Roman Concepts -Bungalow Interior Design | MD17 Design Studio

Modern Art With Roman Concepts -Bungalow Interior Design | MD17 Design Studio This project in the heart of Surat is designed with a mix of Modern art combined with Roman concepts. It resembles peace as well as vibrance through its colours. As soon as we enter the space, we are first greeted by the living room of[Read More]

SIMPLE APARTMENT DESIGN | VINAYAK CONSULTANTS

SIMPLE APARTMENT DESIGN | VINAYAK CONSULTANTS It is fortunate to have a client who trusts you enough to give a free hand and lets you bring your imagination into reality. The apartment is designed with a concept of simplicity, elegance combined with luxury and comfort. It is a blend of natural walnut veneer combining with white[Read More]

Minimal Rectilinear House | Sudaiva Studio

  Minimal Rectilinear House | Sudaiva Studio To keep pace with the rapid urbanization of the tier 2 city in which the residence is located, the client aspired to upgrade to a modern, luxurious lifestyle while still living as a traditional joint family. Within the relatively compact floor area, the design had to accommodate the[Read More]

THE BRICK ABODE – House Design | Alok Kothari Architects

THE BRICK ABODE – House Design | Alok Kothari Architects Nestled in a quiet residential neighborhood, this 3,600 sq.ft. site hosted a 25-year-old single storey house. Unfortunately, we decided to bring down this structure as it was in a dilapidated state, its interiors were gloomy & also, it wasn’t a vaastushastra (traditional Hindu science of architecture)[Read More]

MEMORY – Refurbishment of House | Pablo Muñoz Payá Architects 

MEMORY – Refurbishment of House | Pablo Muñoz Payá Architects  This project consists in the integral refurbishment of a home in Petrer (Alicante). The concept of a refurbishment of house passing from one family to another implies deep transformations. The ways of living are changeable, not only in generational terms, but also through the individual personalities[Read More]

A SAFE HAVEN-Modern Contemporary House | PBA & Designs 

A SAFE HAVEN-Modern Contemporary House | PBA & Designs  In the Vicinity of this Urban Textile Hub, Surat city lays this palatial piece of property designed for an elderly couple who spent most of their life in Africa pertaining business purposes and wanted to create a haven for themselves nearby their hometown. They wanted their[Read More]

Aurus Home-standalone version of typical apartments | Abin Design Studio

  Aurus Home-standalone version of typical apartments | Abin Design Studio The combination of wood, steel, glass and greens come together in this contemporary expression of a residence in the tropical climate of Kolkata. This model home is a standalone version of typical apartments that are to come up as part of a 40-storeyed tower. This[Read More]

Residential Design Having Sequential Progression of Public and Private Zones | Charged Voids

Residential Design Having Sequential Progression of Public and Private Zones | Charged Voids The brief of the project was to design a house for three generation joint family, ensuring a perfect balance of connectivity yet segregation. The site is located in the southern sectors of Chandigarh and has difficult zoning & height restrictions. The endeavor of[Read More]

The Angular Plan Contemporary Bungalow At Pune | Sparc Design

The Angular Plan Contemporary Bungalow At Pune | Sparc Design When the client, Mr.pinjani came to Sparc Design, he was very skeptical about his plot being fully utilized when designed to a house as the plot was oddly shaped. The Client always knew that they wanted a contemporary design that should have a sloping roof,[Read More]

Interplay Of Private Spaces In House Design | GroundWork Architecture

 Interplay Of Private Spaces In House Design | GroundWork Architecture Shaila Patel House is built on a plot area of 2263 m2.  The brief was to design a house with a possibility where three generations could live together as one unit, while also allowing independent domains for each. Therefore, the core design focus was to[Read More]