The Hovering Garden House Merges Seamlessly With Its Environs | Niraj Doshi Design Consultancy

The Hovering Garden House Merges Seamlessly With Its Environs | Niraj Doshi Design Consultancy A unique project in its context, this house is located in a neighborhood of Pune that has abundant greenery. The apt use of natural elements in its creation ― such as water bodies, bridges, stone walls, and landscaped areas on all levels ―[Read More]

Universal Design Abode Is A Perfect Blend Of Aesthetics And Comfort | Space Race Architects

Universal Design Abode Is A Perfect Blend Of Aesthetics And Comfort | Space Race Architects This abode shall dive into an enchanting visual experience of a Universally Designed Abode by Space Race Architects for Mr. Praveen Sekhri from Jalandhar, Punjab. This abode rightly follows the principle of ‘Simple Living and High Thinking’ as propagated by[Read More]

An Exposed Brick House Which Coexists With Nature | PG Associates

An Exposed Brick House Which Coexists With Nature | PG Associates Trees are some strongholds of nature, symbol of growth, strength, and nurture. Owing to this, it has always found constant interpretation through art and design since ancient times. It is no surprise to see its influence in architecture too. Visit : PG Associates Located[Read More]

The Axial House – A Contemporary Residence In Kerala | VM Architects

The Axial House – A Contemporary Residence In Kerala | VM Architects The client , Dr.Libin T Balan is a Physician practicing in Vadakara.His family consists of  wife , two kids and his parents.The client’s requirement on the project was to have a soothing habitable space for their family with simple planning and uninterrupted family[Read More]

Black Bastion House | Spasm Design

Black Bastion House | Spasm Design Located in the city of Coimbatore,Tamil Nadu, which has a mild climate throughout the year , cooled by the breezes from the Nilgiris . This home lay at the end of a leafy tertiary street on race course road. Visit : Spasm Design The patrons, a lovely couple, very well-traveled[Read More]

Scarlet House- A Unique Residence With Distinct Design Language | Ghoricha Associate

Scarlet House A Unique Residence With Distinct Design Language | Ghoricha Associate The project demanded a certain language that would reflect the likings and living style of the family. For concept and visualization, the designers started by questioning, ‘in what lies the essence of a home’, and in doing so, developed a project that is unique[Read More]

‘House Of Tropics’ A Classic Design Inspired By Nature | Urban Zen

‘House Of Tropics’ A Classic Design Inspired By Nature | Urban Zen ‘House of Tropics’ a classic design, inspired by nature in the tropics is a warm and inviting home with reminiscent of a farmhouse where interior interacts with outdoors. It is designed in respect with straight lines and open spaces, exuberating elegant décor. Visit[Read More]

Residence Design With Exposed Brickwork Intricately Used In Elevation And Interiors | Design Inc.

Residence Design With Exposed Brickwork Intricately Used In Elevation And Interiors | Design Inc. Anu Shakti Spread over 3000 sq.ft area, this residence is design for a Doctor couple. Visit : Design Inc. The client’s requirements was 3-BHK bungalow, with optimal visual connectivity and openness of plan. For the purpose, only master bedroom is provided[Read More]

Valli Villa- Mix Of Tranquility And Vintage Style| Project INC

Valli Villa- Mix Of Tranquility And Vintage Style | Project INC Home is where the heart is! Dr. Valli’s home is certainly an all heart conceptualization of everything close to her loved ones. Linear and massive are two words that jump right at you when you look at this home. A marvelous 14’ cantilevered slab[Read More]

The Exposed Concrete House With Enclosed Courtyard | Modo Design

The Exposed Concrete House With Enclosed Courtyard | Modo Design This house situated in one of the developing parts of north west Ahmedabad is a dwelling place for three generation of a family. The site has linear proportions with an existing neem tree on western part, and the house layout exploits this linearity of the site through[Read More]