Apartment Interior Designed With Calm And Relaxed Elegance | aplus design

Apartment Interior Designed With Calm And Relaxed Elegance | aplus design

The concept of a designer home, using color accents in otherwise light interior décor. It’s a simple functional house with all minimal requirements and less maintenance house.

Designing the space impels a décor that needs to appeal to varied tastes. This apartment in Surat, Gujarat redefines the concept of a designer home, using color accents in otherwise light interior décor. It’s a simple functional house with all minimal requirements and less maintenance house. As a part of the interest, our client was fond of paintings to be displayed so it plays a major role in the designing aspect.

Visit: aplus design

As we enter the passage area the use of wooden slatted main door with Smoke grey PU finished walls, soft finishes and clean lines dominate these, with the metallic gold text ‘MODI’S” representing with iconic design symbol carved in MDF with a touch of green makes it more welcoming.

Living space has an overpowering feature as the wooden cladded wall which highlights the space and marks the continuation into the dining area.

The palette of the project is simple, defining the three main elements that make it up: Italian marble flooring changing as per the functionality of the space, Ash Wood defining the objects, and grey finish. The materials hold the space strongly with a particular color palette. On skinny metal legs, the furniture in this living room seems to be floating above the floor, bringing a sense of weightlessness to space. This unique living space features Ash wood slatted panels on walls with a velvety finish rug matching the center table just right.

The design of the furniture in wood and metal is tradition but is executed in a modern minimalist way. The Indian swing seating makes it as a divider to space between informal seating and dining area yet comprising the space equally.

Bespoke furniture elements kept according to the client’s needs. The furniture is a mix of contemporary with different design elements by our studio, which creates a classic and cozy atmosphere. The ash wood and the grey hue finish become the leaders of the colors and textures palette. The curved shaped edge ceiling designed according to functionality & also plays an aesthetic role. The importance of them, almost visible from every spot.

The deep-sea velvety sofa makes an argument to this palette by focusing attention on it. A nonchalant elegance best describes the soul of the house. In order to make a dialogue between the contemporary with different textures, patterns and uniform colors have been used throughout the house.

The parallel shaped kitchen with a high spec modern technologies and artificial stone countertop with fresh furniture in white and grey and sleek open breakfast counter is designed to be a light space that beautifully blends in.

This volume integrates the access to the private area –bedroom, wash area and bathroom-, segregating this way the day area living and dining area.

The Master Bedroom layout remodeled in accordance with contemporary trends and the client’s needs. The paintings which are inspired by the well-known artist and as a strong believer in Vaastu by the clients it has been displayed in the right position which reflects good vibes.The seamless panel running through bed back having grooves on them which forms the symmetrical pattern on the wood. Using the same material by forming the side tables in a circular pattern with round-shaped metal supports.

The Son’s bedroom is integrated with the closet, TV unit and dressing table. The entire ceiling is connected with wood stripes panels running on the walls which starts from the main door of the room and ends on the full height closet and subdivided by lime plaster in grey with grooves on it.

The graphics nowadays play a major role in every design aspect, so we tried customized different athlete positions in gameplay captured in frames and be part of the focal point in the room.

Each furniture element is designed by the studio, consists of dressing table and sleek minimal TV unit – the dressing table is designed in such a way as per client’s desire with less of maintenance with vertical mirror supported by metal rod which acts as a hanger to hang clothes on it &running through veneer box with drawers over a horizontal sheet of ply support. Each detail speaks the entire space is crafted with a confluence of contemporary art presented in a modern palette. You’ll find them throughout the home, right from the color, furniture selection, to the wall paneling style teamed up with modern artworks and artifacts.

Each bedroom has a character of its own based on the user. This room was designed with a picturesque composition that was made to create a backdrop to compliment the minimalistic furniture in the entire space.

The backdrop of the bed panel is veneer cladded in frame box placed in the form of Tetris. The geometric patchwork mosaic tiles placed in between the cladding so that it’s easy to maintain. Sleek handle details with full height closet and fine thin leg support makes it more classic and modern. Thus, the apartment gained a contemporary atmosphere and it is ready to receive a new lifestyle, of a new generation and new values.

Fact File:

Firm: aplus design

Location: Vesu, Surat, Gujarat.

Carpet area:1500 sq.ft.

Designer: Ravi Gajjar.

Year of completion: 2019

Photography: Bhavesh Raghavani.

Content: Malisha Parmar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *