Aesthetics Beauty Clinic

Aesthetics Beauty Clinic | Vadodara | Chitte Associates

Aesthetics Beauty Clinic | Vadodara | Chitte Associates

Concept:

To design something unusual and unique which is which becomes a trend.

Challenges and restrictions:

The ceiling height is 9’-4½” only and the beams being 1’-11” deep, no false ceiling designs could be executed. However, to overcome the challenge exposed ceiling concept was exercised with abstracted profile lights hanging from the ceiling.

 

 

 

  • Waiting area and cabin:
  • The small and cosy cabin comes with a full height storage with a buddha design inscribed on the shutters on one side and a wall with merchandise display shelves on the other.
  • The simple yet sophisticated reception table in front of the cabin has simple geometrical profile lights.
  • Sleek sofas with low height backrests follow the geometrical profile pattern, adding flow to the beauty of the salon.
  • The green wall in the waiting area act as a photo booth panel for photoshoots.
  • On the centre display lies the aged metal plate that shows the history of the parlour.

 

Aesthetics Beauty Clinic

  • Lighting:
    • Profile lights in geometric pattern are spread across the exposed ceiling of the clinic.
    • Track lights on the ends of the profiles add to the beauty of the abstracted geometric concept.
    • Down Lighters and Up Lighters add to the exquisiteness of the niches created, highlighting the display.
    • Abstracted geometric patterned profile lights are followed in the reception table and the green belt creating emphasizing elements in the waiting area.
    • Huge mirrors with profile lighting on the periphery and hanging lighting fixture gives a better focus during the treatments.

 

Aesthetics Beauty Clinic

  • Glass façade to highlight the sophisticated interior of the salon, thus attracting the crowd towards the salon on the first floor, even from the road.
  • The sign board is clearly visible to the onlookers thus making them curious about the interior.

Aesthetics Beauty Clinic

  • Shelves on one side and a large mirror on the other, the spa room seems spacious and the mood lighting adds to the aesthetics of the space.
  • Screens between the beds increase the privacy of the place hence making the customers feel more secure.
  • The beds are simple and sleek with storage underneath that follow the conceptual geometrical pattern.

Aesthetics Beauty Clinic

 

  • Project name: Aesthetics Beauty Clinic
  • Design firm:Chitte Associates
  • Principal designer/architect: Parthchitte
  • Design team: Vishal Chitte, ParthChitte, Devendra Chitte
  • Nature of project: Salon Interior Design (renovation and extension).
  • Area: 934sqft.
  • Time duration: 2 months

 

 

GIVE IT UP FOR MR.CARTER:

 

 

 










Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *