The Grey Box : Fitting in with Cityscape and Elements of Natural Appeal | Traanspace

A reference to Brutalist architecture, characteristic of minimalist modern constructions enhancing the beauty of simplicity, The Grey Box is an unconventional take on commercial space design. It delineates spaces and establishes unhindered boundaries. Being a largely open floor plan, the conference room is the last of private enclosed spaces required. Being a critical space, it[Read More]

A Residence Coherent in Terms of Space Utilization and Energy Efficiency : The Brick Connection | TRAANSPACE

The brick connection is a house designed for a very simple, well-travelled couple wishing to settle in their homeland, a little away from the chaos of the city. Grounded close to nature, this couple wanted a vastu compliant house, which reflects this closeness to roots as well as their elegant personality. Very clear with their[Read More]

Modern House Strikes A Balance Between Solidity And Transparency | TRAANSPACE

Modern House Strikes A Balance Between Solidity And Transparency | TRAANSPACE  Site And Client Brief The House is on a plot area of 4500 sq.ft. which is located in a gated community surrounded by bungalows on adjoining sides and access way only on the south. The client wanted the house to be outlined for a[Read More]

Penthouse Redesigned With A Sense Of Openness And Tranquility | Traanspace

Penthouse Redesigned With A Sense Of Openness And Tranquility | Traanspace Site And Client Brief: This house is nestled on the top floor of a single dwelling per floor apartment complex designed by us. Set in a tropical high-end locality of Vadodara. Open to the view of lush natural surroundings, this penthouse was originally a[Read More]

Retail Store Design Synchronously Allows Simplicity And Playfulness | TRAANSPACE

Retail Store Design Synchronously Allows Simplicity And Playfulness | TRAANSPACE Set in a densely woven grocery market in the main city area of Vadodara, the site is a very tight plot of 450 sqft enveloped by shops sharing terraces on 3 sides leaving only the road side open for light, ventilation and accessibility. The client, engaged[Read More]