Classic Adaptiveness Wrapped In A Modernist Contemporary Design Outlook | INFINITY DESIGN STUDIO

The residence with earthy interiors is carefully crafted & envisioned to give a serene deed filled with earthy contemporary spatial arrangements for a family in an area of 1150 sq. ft. Bright courtyard house is in the developing pocket of the city right on the urban fringes and a role model for developing heritage city[Read More]

‘Sukoon’ Acts As A Synonym Of Contemporary Architecture | ERA ARCHITECTS AND ASSOCIATES

As the name of the house suggests, “SUKOON” concept is all about giving the homely feeling and tranquility to the one living there. It is a space that consists of designs that follow the principles of aesthetics that defines one’s persona and aura. ‘Sukoon’ Acts As A Synonym Of Contemporary Architecture | era architects and[Read More]

Timeless Residence With The Play Of Lights And Colours Amidst The Bustling Neighbourhood Of Bhopal – Between Lines | Tracing Edges

Nestled amidst the bustling neighborhood of Bhopal, lies a house that embodies Leonardo Da Vinci’s ethos of simplicity being the ultimate sophistication. Mr. Singh wanted his house to reflect timelessness and yet also identify with the contemporary. Timeless Residence With The Play Of Lights And Colours Amidst The Bustling Neighbourhood Of Bhopal – Between Lines[Read More]

Iranian Architecture of Primitive Techniques and Symbolic Geometrical Forms marks this Residential Building in Iran | Bio-Design Architects

The most important ideas of building design were to pay attention to the context, cultural harmony, and to consider a new look at the native architectural patterns of the city texture. The Chapireh Residential Complex is located in Dezful City -The area is known as the city of bricks- A city that has a historical texture rich[Read More]

Enhancing Reverse Urbanisation, A Post-Pandemic Gated Community Suitable for Socially-Distanced Living : Stone Lodges | Earthitects

Stone Lodges – Private Residences are spread across a forested hillside. Built on sloping land on the side of a mountain, they are inspired by the grammar of Mountain Lodges and the native design aesthetic.With sheer simplicity and understated elegance, each villa intertwines harmoniously with the mountain on three distinct levels and blends seamlessly into[Read More]

Residence Having Seamless, Unlimited Connection between Home and Garden, Inducing Peace | Econs Architecture

Dzmoon is a housing project designed on a common land plot in Vietnam. The house is designed for a young couple and three babies. In a developing region, green spaces gradually disappear due to urbanization. After a long time outside, they requested a sunny, windy and peaceful living space to enjoy their time at home.[Read More]

A House Full of Flowy and Playful Spaces | Aaksen Responsible Architecture

A House Full of Flowy and Playful Spaces | Aaksen Responsible Architecture Located in a narrow, elongated lot, Parhuis corresponds the users’ need of having a private space by separating the building purposes with clear function of public area at the front and private area at the back. Having longer side facing east and west[Read More]

A House Between Two Trees:Fusion of Indian and Balinese Architecture | Techno Architecture

A House Between Two Trees:Fusion of Indian and Balinese Architecture | Techno Architecture Techno Architecture’s Vision is to create better living experience in harmony with nature and “Between Two Trees” is the next step towards it. Visit: Techno Architecture Between Two Trees is a three storey represents different levels of privacy. The first storey as[Read More]

Meethi-Mishti Nu Mati Ghar: An Earth House Creating A Playful Environment | SferaBlu Architects + Naman Shah Architects

Meethi-Mishti Nu Mati Ghar: An Earth House Creating A Playful Environment | SferaBlu Architects + Naman Shah Architects Our clients for this project were two girls; 3 & 9 years respectively. The house was to be made for them, as per their fancies and to appeal to their sensitivities. It was eco-friendly, focusing on local[Read More]

Screen Saver House Highlights The Play Of Shadow And Colors | Manoj Patel Design Studio

Screen Saver House Highlights The Play Of Shadow And Colors | Manoj Patel Design Studio A playful residential dwelling that breaks down the scale while offering a variation of massing cubes as a new neighborhood. The designed dwelling is located in Padra, district of Vadodara, based on factors like climate and social surrounding context. Creating[Read More]