Ruby’s Cube | Srijit Srinivas – ARCHITECTS

Ruby’s Cube | Srijit Srinivas – ARCHITECTS The clients – Dr. Ruby Abraham a Civil Engineer and Principal of a leading Engineering College in Trivandrum, and her husband Mr. Raju A.J. an Advocate, desired a distinctive look for their second home on a small, three cent (i.e. 121 m2) plot of land in a crowded[Read More]

In.X-Hale Residence | architecture.SEED

In.X-Hale Residence | architecture.SEED The In.X-Hale house is a private residence for a family of three, located in the countryside with plenty of coconut trees and surrounded by lush paddy fields. The focus of the project was to respond to the context of the site and its climatic aspects while keeping in mind the clients[Read More]

Box House: A Combination Of Scandinavian Art And Kerala Craft | Uru Consulting

Box House: A Combination Of Scandinavian Art And Kerala Craft | Uru Consulting “A Clean, Well-lighted Place”, the title of a Hemingway story sits well with this Box House erected by the Design Firm, Uru Consulting. This unembellished house that is home to sunlight and the cool breeze of the Elanji tree is situated near[Read More]

Home on the Hill | Kerala | Arun Nalapat Architects

Home on the Hill | Kerala | Arun Nalapat Architects “The house sits rooted to the site, cloaked in greys and browns. The landscape hugging the walls, tying it to the hilltop. Unpretentious and modest, it succeeds in hiding its scale and secrets” Visit: Arun Nalapat Architects Set amidst the scenic hills of Kerala, this[Read More]

The Axial House – A Contemporary Residence In Kerala | VM Architects

The Axial House – A Contemporary Residence In Kerala | VM Architects The client , Dr.Libin T Balan is a Physician practicing in Vadakara.His family consists of  wife , two kids and his parents.The client’s requirement on the project was to have a soothing habitable space for their family with simple planning and uninterrupted family[Read More]

Reclaiming The Lost Glory Of House With Fresh Design Approach | Cognition Design Studio

Reclaiming The Lost Glory Of House With Fresh Design Approach | Cognition Design Studio The primary aim was to enhance the ambience in and around the house. The old house was planned in such a way that all the interior spaces were segregated from each other by walls Visit: Cognition Design Studio Context Nestled in[Read More]

A Stress-Free Workspace That Reflects The Young, Energetic, And Vibrant Occupants | Artystry Designers & Planners

A Stress-Free Workspace That Reflects The Young, Energetic, And Vibrant Occupants | Artystry Designers & Planners The designer has opted more of an open plan concept that of a fixed spatial plan that adds an advantage of open ventilation and more sunlight. The brief was clear when Mr. Jijo Sunny approached Nahal Ahammed and Anas[Read More]

House Is A Representation Of Tropical & Modernist Contemporary Design | i2a Architects Studio

House Is A Representation Of Tropical & Modernist Contemporary Design | i2a Architects Studio Set amidst Southern Kerala’s sumptuous green backdrop of rubber plantations, The Captain’s Residence captures one’s attention right from the far access. The dwelling morally gels in its natural context with its exemplary features popping out to catch the eye’s gentle attention. We[Read More]

A Utilitarian House Transformed Into A Tropical Living Space | NO Architects Designers 

A Utilitarian House Transformed Into A Tropical Living Space | NO Architects Designers  This subtle addition of nature-inspired aesthetics has transformed a contemporary utilitarian house into a tropical living space, with a unique Indian identity. The project is a climatically efficient home rooted in the cultural context of India, which is the result of several iterations and explorations[Read More]

Hellow Yellow -Workspace Interior | Humming Tree

Hellow Yellow -Workspace Interior | Humming Tree The brief The brief was extremely sharp; that the space was to have two lives. The building should adorn an enjoy-work ethos and to have an exceedingly dynamic space, with heaps of daylight. The client was after a minimal, outlandish look, so ‘we took inspirations from commercial and art[Read More]