Reinventing The Identity Of A Showroom And Fusing It With An Exhibition Center | The KariGhars

Reinventing the identity of a showroom and fusing it with an exhibition center, it’s spatially zoned to accommodate pockets of real setups to give the users a qualitative experience of materials, finishes, or objects. Arranging the elements in the right configuration and using props like wall art, lighting, or tabletop accessories can help visualize and[Read More]

A Jewellery Boutique Designed With Modern Aesthetics That Exude Luxury | VAL ATELIER

Jewellery by Nikitha, is an upscale design boutique in the bustling by lanes of Bangalore designed by Val Atelier. A jewellery boutique designed with modern aesthetics that exude luxury. Having designed Jewellery by Nikitha Hyderabad outlet in the past, we understood the needs of our client and introduced many modern concepts in the design. We[Read More]

Neo-Classical Fusioned With Contemporary Design Style | The KariGhars

The apartment spanning 1450 sq. ft. includes a living room, kitchen, dining area, balcony, three rooms, and three bathrooms. One of the primary attributes of this residential design is how it revitalizes the atmosphere of the home by encouraging new dynamics in kitchen usage. The floor plan is packed, transpiring a challenge to develop a[Read More]

Blending Facets Of European Architecture, Traditional Indian Crafts And Contemporary Aesthetics | IBR Designs

This residential project aptly named as “THE EUROPEAN ART HOUSE” is a result of an inspired amalgamation of the architecture of the house and the love for art and culture of the homeowners. This villa houses 3 bedrooms and a private family room on the first floor, a guest room, living, dining, kitchen and foyer[Read More]

Appropriate Blend Of Design And Materials Creates A Sense Of Calmness | CREATIVE GEOMETRY

We set out to design a sophisticated, unconventional apartment. The design intent was to keep it minimal yet have unique features that can make it stand out. The client brief was to create a timeless design. The design should be such that it can emphasise on the layout and at the same time capitalise on[Read More]

Contemporary Showroom-Cum-Experience Centre For ‘Smrtving’ | WHITE SHADOWS DESIGN STUDIO

The client is a businessman in the field of automation and home theatre equipment. His brief was a contemporary showroom-cum-experience centre for ‘Smrtving’ where he could showcase his equipment, including a mock-up of an automation and stereo equipped living-dining space. Contemporary Showroom-Cum-Experience Centre For ‘Smrtving’ | White Shadows Design Studio visit : White Shadows Design[Read More]

A Colourful Tropical Theme Bringing Cheer And Vibrancy To The Decor | ARTISANAL DESIGN COLLECTIVE
A Colourful

This new studio was being built as the country was being re-opened post the nearly two years of various lockdowns, hence a colourful tropical theme bringing cheer and vibrancy to the decor was aptly considered. A small footprint in an old building has its own set of challenges such as ceiling heights, AC piping etc.[Read More]

Stylish, Warm And Cosy Abode That Steers Away From Conventional Ways | THE LINE STUDIO
Warm And Cosy

Principal Designer Rubi Baid Bhansali of ‘The Line Studio’ & team of Bengaluru, designs a 3BHK playing on the magic of white & colours splash different personal nuances that define a home. Respecting the brief of the client, an uncluttered, stylish, warm and cosy abode that steers away from conventional ways. While the entry mostly[Read More]

Making The Importance Of Design A Need For Any Commercial Space | YUGEN DESIGN SPACE
Commercial Space

A bakery, an all-time tempting space and must capture space for interior designers with the challenge of eye-attracting design to keep the baking on. The architecture and interior design studio ‘Yugen Design Space’ has treated all its social circles with this sweet, cozy, design-themed, Milan-style bakery. Unlike the tacky bakeries today, the client was particular[Read More]

A Colour Palette Of Soothing Pastel Hues For This Family Home | Concepto Studio
Colour

We were entrusted to design the interiors of this bare shell apartment in a high-rise building in Bengaluru, meant for a couple and their young son. In this three-bedroom apartment, they also wanted a WFH setup and a secluded puja room. One of their key-requirements was also to amplify the storage capacity wherever possible, as[Read More]