Modern Luxury House with Neutral Undertones : Space Theory

Designed by spacetheory, this 720 sq ft modern luxury house in Ahmedabad is a lesson on efficient use of space, all while employing a plethora of clever design elements intended to transform it into an effortlessly stylish and modern home. Modern Luxury House with Neutral Undertones : Space Theory Visit: Space Theory An unabashed use[Read More]

Subtle Aesthete Palette and Clean Furniture Forms in this Retail Design | Designer’s Circle

The sandstone cladding on the façade increases the aesthetic appeal of the exterior structure, making it stand out from its surroundings, intended to draw attention and attract visitors in this retail design project. The focal point of the façade is the ornately carved wooden door that acts as a visual guide for the visitors towards[Read More]

Balance of Discipline and Creativity Reflects in this Modern Office Design | Noir Studio

Noir Studio, a designer’s office, narrates a new perspective of design practice and a balance of discipline and creativity which reflects in this modern office design. The finesse of this design language, visual palette reflecting truthfulness, meticulous details in furniture and graphical identity of the space and practice forms an interesting lyrical workspace. ~Yamini Vaswani[Read More]

Dalal House: Piece of Modern Architecture Layered with De Stijl | Groundwork Architecture

A rather refined visual composition of the De Stijl art movement. Primary components such as bricks, concrete and wood advocate the abstraction in this structure of modern architecture. Apart from visual analogy, meticulous spatial divisions, simplified materiality also parallels the movement. Fabricating horizontal and vertical structures in various layers, reflects a unique approach and clarity[Read More]

Transitioning Simplicity with Earthy Color in Office Design at HEPC, Ahmedabad | Studio Blank Canvas

Altered perception of designing office spaces is a prominent rising trend, designing for more human responsive experience and mitigating new ways of working. Importance of working from a mind-space of mental and physical comfort are now implemented in different ways, like using earthy color and neutral palettes in this space. With inclusion of breakout space[Read More]

Basic Material Palette and Furniture adding an Unusual Simplicity to this Residence in Ahmedabad | Aakashi Mehta Designs

The apartment sprawling over a carpet area of  about 2400sqft. This apartment is located in posh area of the city which is an example of adequate space, hue sunlight and natural ventilation. The entire project follows a basic material palette consisting of wood, cane, grey, brown and the furniture adding an unusual simplicity to it.[Read More]

Striking Conglomeration of Aesthetics, Utility, Subtlety, Design and Value Engineering in This Residence in Ahmedabad | Archaic Design Studio

This 3 BHK home (2100 sq.ft.) located in Ahmedabad, is a striking conglomeration of aesthetics, utility, subtlety, design and value engineering. The design of each space pivots around the purpose of its end use and has been carefully curated after exploring material and design alternatives.   Striking Conglomeration of Aesthetics, Utility, Subtlety, Design and Value[Read More]

Comfort and Luxury Sculpt this Spacious Luxury Home in Ahmedabad | SNS Design Studio

Revival of the losing identity of vernacular architecture and a strong desire for blurring the boundaries between the built and biome, this retreat home with terracotta palette, is the much needed pause from the daily commotion in such luxury homes. Individualistic dining experience amidst the greenscape with a peripheral transparency, enlivens your sensorial experience, accentuates[Read More]

Striking Balance of Elegant Design and Sophistication is a Salient Feature of this Residence in Ahmedabad | Projects 3.14

Effortless blend of the earthy material palette and contemporary aesthetics define a lifestyle of elegance and subtle luxury. An assortment of textures of stone, abstract patterns on upholstery, brushed brass finish, natural wood grains on furniture and lime plastered wall finish in the living area with delectable plants, features an abode, tastefully done. The dramatic,[Read More]

Interconnected Spaces and Volumes with a Choreography of Light : The Gable House | UA Lab

The Site is in a Residential dense urban neighbourhood. It is a rectangular plot at the cul-de-sac. Outdoor opens spaces are always refreshing for everyone. We wanted all the inner spaces to have seamless connections to the open spaces outside. For which the Garden and Courtyard were conceptually conceived first on the site plan, followed[Read More]