Minimalistic and Climate Responsive Residence Imparting Calmness | The Design Alley

The Lattice House, is a Mixed use development (commercial + residential) located on a busy commercial street in the town. The site is located on one of the busiest streets in an upmarket area of the city; it is a densely populated commercial area with the central bus stand, temples, banks and hospitals in the[Read More]

Solving the Work Space Requirements in the Office in an Innovative Way | Atmosphere Design Lab

The project consists of a four-story commercial building in Ernakulam, India. The design called for efficiency-oriented structure with minimal sacrifice for aesthetics. Being in a tropical humid climate, a climate responsive façade was required to reduce operating costs. These criteria led to the conception of a perforated Corten steel curtain wall encompassing the four-story structure.[Read More]

Residence Design with Purposeful Spacing and Communicative Facade : JEE Gallery | Alborz Nazari, Amin Hosseinirad

The challenge of this project was to solve the layout that should be arranged in a terrain of 12 meters long by 5.9 meters wide, without appearing too narrow. Knowing this, the solutions found were; to implant a 3 meters ceiling height, to create communication with the street, to elaborate a background in the store[Read More]

Natural Materials with Contemporary detailing and Nordic Colour Palette : Sky House | Yellow Studios

The Sky House, with a scenic view of river Tapi on the southern side, is located on the 11th & 12th floor of a high-rise structure in a residential neighbourhood in the city of Surat. Designed by Yellow Studios, the apartment majorly done in Natural Materials with Contemporary detailing and Nordic colour palette, celebrates the[Read More]

A Fashionable Home Giving Warmth and Comfort with Cool-toned Hues : The Quaint House | Studio R by Rohini Bagla

“Make it simple yet significant” – This sentence, in a nutshell, constituted the essence of the brief provided by the lovely couple, Manish and Vanshika, proud owners of this beautiful house. It is nestled right in the heart of Hiranandani Gardens in Powai. Surrounded by a quaint, calm and peaceful ambience away from the hustle[Read More]

Composition of Spaces That Intertwine The Outdoors and Indoors : The Courtyard House | SAFE Design Studio

Composition of Spaces That Intertwine The Outdoors and Indoors : The Courtyard House | SAFE Design Studio The Aangan is an attempt to acknowledge the contemporary living needs of modern humans while responding to our responsibility towards the environment. The project is a composition of spaces that intertwine the outdoors and indoors. It is a[Read More]

Home That is Undraped, Undisguised and Unexaggerated : Naked | MuseLAB

Home That is Undraped, Undisguised and Unexaggerated : Naked |  MuseLAB Naked is a home that is undraped, undisguised and unexaggerated. Our client’s bold vision and unconventional brief required us envision a 1000sft bachelors pad akin to Philip Johnson’s Glass House with an open plan sans walls and doors. Essentially, we had to create a[Read More]

The Curio House : Paradise for An Art & Artefact Collector | Design Lab Vyoma

The Curio House : Paradise for An Art & Artefact Collector  | Design Lab Vyoma The CURIO HOUSE as the name suggest, is a paradise for an art & artifact collector. The Contemporary interiors are carefully curated to compliment these pieces, which are seamlessly bought together, forming the DNA of the space. These pieces are[Read More]

An Apartment following Minimal Language, Clean Lines and A Tonal Palette | U and I Designs

An Apartment following Minimal Language, Clean Lines and A Tonal Palette | U and I Designs This beautiful home designed for an upbeat young couple has an interesting story to speak of. When we got the first brief from them they seemed sure what they wanted. A home that is minimalist with clean lines and the[Read More]

Space Planning Focused on Creating Visually Interconnected Office Space | Studio Infinity

Space Planning Focused on Creating Visually Interconnected Office Space | Studio Infinity The project came to us with a challenging space and the client’s aspiration to have an office that will ‘stand-out’ from other travel offices in the city. Our initial thoughts focused around proper utilization of the odd shaped floor space and to create a[Read More]