Minimalistic and Climate Responsive Residence Imparting Calmness | The Design Alley

The Lattice House, is a Mixed use development (commercial + residential) located on a busy commercial street in the town. The site is located on one of the busiest streets in an upmarket area of the city; it is a densely populated commercial area with the central bus stand, temples, banks and hospitals in the[Read More]

Canada: Conserving Nature by Preserving Forests for a better and greener tomorrow

By Mr. Pranesh Chhibber, Country Director, Canadian Wood Forests are one of the key areas of focus when it comes to conservation of nature, which in turn is protection of the entire ecosystem. Conservation seeks responsible and sustainable use of natural resources. Needless to mention here that Canada is a world leader in “Sustainable Forest[Read More]

Solving the Work Space Requirements in the Office in an Innovative Way | Atmosphere Design Lab

The project consists of a four-story commercial building in Ernakulam, India. The design called for efficiency-oriented structure with minimal sacrifice for aesthetics. Being in a tropical humid climate, a climate responsive façade was required to reduce operating costs. These criteria led to the conception of a perforated Corten steel curtain wall encompassing the four-story structure.[Read More]

An Achromatic bungalow Interiors Called battleship grey love | Deuja Designs

The client was very particular to keep the theme living & kitchen area in Achromatic majorly. Thus we attained a simple design. An Achromatic bungalow Interiors Called battleship grey love | Deuja Designs Visit : Deuja Designs When the couple approached us, we realized the structure was already done, with floor slabs and columns finished.[Read More]

Residence Design with Purposeful Spacing and Communicative Facade : JEE Gallery | Alborz Nazari, Amin Hosseinirad

The challenge of this project was to solve the layout that should be arranged in a terrain of 12 meters long by 5.9 meters wide, without appearing too narrow. Knowing this, the solutions found were; to implant a 3 meters ceiling height, to create communication with the street, to elaborate a background in the store[Read More]

Residence That Is Laced with Cohesive Spatial Planning | Design Studio Associates

A private family residence in Vadodara’s affluent gated community that straddles the past and present to create an elevated design narrative adept with an elegant demeanour. Residence That Is Laced with Cohesive Spatial Planning | Design Studio Associates Visit : Design Studio Associates The Vaikunth Residence is a 5,620 square foot family bungalow located in[Read More]

Natural Materials with Contemporary detailing and Nordic Colour Palette : Sky House | Yellow Studios

The Sky House, with a scenic view of river Tapi on the southern side, is located on the 11th & 12th floor of a high-rise structure in a residential neighbourhood in the city of Surat. Designed by Yellow Studios, the apartment majorly done in Natural Materials with Contemporary detailing and Nordic colour palette, celebrates the[Read More]

A Fashionable Home Giving Warmth and Comfort with Cool-toned Hues : The Quaint House | Studio R by Rohini Bagla

“Make it simple yet significant” – This sentence, in a nutshell, constituted the essence of the brief provided by the lovely couple, Manish and Vanshika, proud owners of this beautiful house. It is nestled right in the heart of Hiranandani Gardens in Powai. Surrounded by a quaint, calm and peaceful ambience away from the hustle[Read More]

Apartment Interior with Interesting Spaces Considering the Human Experience : House by the Grove | LADLAB

Apartment Interior with Interesting Spaces Considering the Human Experience : House by the Grove | LADLAB First interior design project envisioned at LADLAB is a 1600 Sq.ft, 3 bedroom apartment located in a prime residential area of Nashik, Maharashtra. The soul of this house is its location – top floor apartment, placed right next to[Read More]

Composition of Spaces That Intertwine The Outdoors and Indoors : The Courtyard House | SAFE Design Studio

Composition of Spaces That Intertwine The Outdoors and Indoors : The Courtyard House | SAFE Design Studio The Aangan is an attempt to acknowledge the contemporary living needs of modern humans while responding to our responsibility towards the environment. The project is a composition of spaces that intertwine the outdoors and indoors. It is a[Read More]