The Parisian Style house | deSigneR

The Parisian Style house | deSigneR The impetus for this project was its uniqueness and owner’s functional and physical requirements for each spatial element. The entire Parisian style house was realigned through extensive civil work. The new configuration formed a base for team deSigneR to optimize dormant spaces and maximize utility. With the vision to[Read More]

Pages | A Colourful Adjustable Chair

Pages | A Colourful Adjustable Chair EASY AS FLIPPING A PAGE The surface of the PAGES Chair is designed to be like that of a book. The delicate process of adjusting the seat height and backrest is now as easy as flipping a page in a book. DESIGN CONCEPT The PAGES Chair was inspired by[Read More]

Redesigning A Linear Styled Pavilion In Delhi | Delhi Collective

Redesigning A Linear Styled Pavilion In Delhi | Delhi Collective The farm is situated amidst the lush greens of Chattarpur, within an acre of the plot stood an incomplete skeleton structure of a Pavilion.  The clients had chosen their farm as their venue for their wedding and wanted to create a small weekend home with[Read More]

Apartment exterior Uses Aluminum Horizontal Facade | Plan Loci

Apartment exterior Uses Aluminum Horizontal Facade | Plan Loci Designed by plan loci, Apartment 143 block is born out of rational considerations. While maximizing floor space, the facade breaks its own apparent monotony with strict geometries that do not reveal their underlying discipline. The sinuous grey metal on the outside celebrates the industrial horizontal aluminum facade, while not betraying the[Read More]

SuperDry Offices Has Raw And Industrial Looks – Gurugram | Space Mattrix

Superdry Offices Has Raw And Industrial Looks – Gurugram | Space Matrix Space Matrix, an office design company, was engaged by fashion clothing brand, Superdry, to design their offices located in Gurugram, India. Superdry is an exciting contemporary brand which focuses on high-quality products which are an output of the fusion of Japanese graphics, fine British tailoring,[Read More]

NP Pavillion – Expo In Mumbai | Saransh Architects

NP Pavillion – Expo In Mumbai | Saransh Architects The firm leads a design conversation on sustainability and changing context, with an intense focus on form and materiality. Saransh believes that good design is generated from strong concepts that evolve as a response to various factors. The manifestation of the summation of these ideas is[Read More]

House Around A Tree | 4site Architects

House Around A Tree | 4site Architects A Single residence in a 40’-0” X 60’-0” plot evolved from a rigorous inquiry into the particulars of location and program. Our client, Mr. P.V.Varghese, is a valued partner, in our collaborative design process. As a response to his design brief, we came up with the idea of[Read More]

Maya Somaiya Library, Sharda School / Sameep Padora & Associates

Maya Somaiya Library, Sharda School / Sameep Padora & Associates The site chosen for this small addition of a children’s library within a school in rural Maharashtra was a sliver between existing buildings and the school boundary, a site that almost implied a linear building footprint to adjust the program for the chosen site. Alluding[Read More]

Residential Villa In Jodhpur Designed According To Vastu Compliant | Abraham John Architects

  Residential villa in Jodhpur designed according to Vastu Compliant | Abraham John Architects The challenge of designing a residential villa in Jodhpur was trifold: extreme climate, small footprint, and a large project brief. The house also needed to be and is Vastu compliant – conforming with the ancient Indian design principles regarding space, sunlight, flow, and function. Architects: Abraham[Read More]

Juxtaposition of boxes creating a unique residence | Charged Voids

Juxtaposition of boxes creating a unique residence | Charged Voids   To design a Residence 35 for a 3-generation joint family, charged voids came up with a concept as a juxtaposition of 4 layered boxes with a parasol roof covering the space in between. This space transpired into a series of central volumes of the house,[Read More]