Nest – A Retreat And Rest | Vibhor Sogani

Nest – a retreat and rest| Vibhor Sogani LED based Suspension light This nest shaped stainless steel suspension has mirror finished steel exterior, complimented with copper leafing inside. This LED based suspension gives a crisp shaft of down light while also providing ambient light. It is suitable for places like residences, hotels and corporate spaces. Designer Vibhor Sogani’s[Read More]

In Remembrance Of Post-Modern Architect “Robert Venturi”

In Remembrance Of Post-Modern Architect “Robert Venturi” “Less is not More” for post-modernist architect Robert Venturi dies on September 19,2018 Born in 1925, in Philadelphia , Graduated from Princeton university Worked with Eero Saarinen and Lois I. Kahn Founded his own practice in 1958 Formed a partnership with John Rausch in 1964 Wife Denise Scott[Read More]

Workspace Interiors – Simple And Effective| De: Tales

Workspace Interiors – Simple And Effective| De: Tales The Key to great design is capturing the spirit of the client and the essence of space. Design direction of this commercial space was equally determined by the Clients’ taste, preferences and personalities. Lab Medica Systems Pvt Ltd, the firm has introduced world’s latest and state of[Read More]

Wallpaper Adds Drama To This Residence | Evolve Design Studio

Wallpaper Adds Drama To This Residence| Evolve Design Studio Firm “EVOLVE” believes in concept which could redefine the space evolving into functional & contemporary design. Designs are amalgamation of technology, art, architecture & user’s  criteria. The process of designing which began with the tip of pencil of architect ended with minute detailing in each and[Read More]

Contemporised Paraphrase Of a traditional house | 4th Axis Design Studio

Contemporised Paraphrase Of a traditional house | 4th Axis Design Studio We created a contemporised paraphrase of a traditional house with rooms around a courtyard, where the household remains closely knit around familial ties yet each member enjoys the privileges suited to the Maliwal family’s modern lifestyle. Courtyards – the charming tool that served as[Read More]

Contemporary Interpretation Of A Traditional Decor,Bangalore | Land Studio

Contemporary Interpretation Of A Traditional Decor, Bangalore | Land Studio Land Studio is a Bangalore based team of architects, interior designers and product designers.We believe that design should send a message of emotion. By using traditional art and balancing it with modernity, we strive to produce designs that is creative, contextual, clever, contemporary with inspirations from[Read More]

Restaurant Design – When Classic Meets Contemporary | A Square Design

Restaurant Design – When Classic Meets Contemporary| A Square Design A Square Designs endeavors to create spaces that are impeccable, richly detailed, timeless — where aesthetics and practicality are dovetailed to connect people to spaces. This project was bagged through positive word of mouth publicity. The project had a precise brief: to design an all day dining[Read More]

Residence Has A Dynamic Crafted Facade,Bangalore| Cadence Architects

Residence Has A Dynamic Crafted Facade,Bangalore| Cadence Architects Situated on a tight site of 40’ by 70’ in an urban context, the client approached us with a brief of designing a residence for a joint family with members across a varied age group. The challenge in this project was to accommodate a dense program in[Read More]

Screen House | The Grid Architects

 Screen House| The Grid Architects Screen House is a beautifully integrated development that houses a large family and various age groups. It comprises three discrete spaces, each one serving the needs of sub-sets of the unit, yet linked in spirit and design. The site is located facing north, with all other three sides abutting adjacent[Read More]

Minimal Office Design That Allows The simplicity And Diversity To Co-exist

Minimal Office Design That Allows The simplicity And Diversity To Co-exist Designed by Neogenesis+Studi0261 SITE BRIEF The Office designed by Neogenesis+Studi0261, workspace lies on the third storey of a newly built tranquil structure enveloped by a large number of trees and openings that allow ample of daylight and ventilation throughout the space. Located in one of the[Read More]