three tree house - banduksmithstudio - The Architects Diary

three tree house – banduksmithstudio

three tree house – banduksmithstudio

This structure adds a new lounge and service structure to an existing estate by transforming the space behind the main house into an active street that engages both structures, formed by a series of waterbodies moving along a glass facade and to end in a bridge lightly connecting existing to new.

 

23_cantilever

25_cantilever

Placed in an already densely grown grove, the new lounge sits as a pavilion among trees.. The lifted plane of the roof recreates ground at the level of the leaves, and from it is suspended a balcony that overlooks the pool.

8_inside

view-similar

11_sstalker

9_inside

36_outside

The composite structure uses steel to create the frame of the lounge and merges it with the concrete and brick of the service area by embedding the members in walls while allowing the steel to emerge when the space opens into the water and trees.

14_cantilever-balcony-1

49_twilight

1_site-plan3_section

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *