Organic style home in the suburbs of Mumbai | The White Room - The Architects Diary
Organic style home

Organic style home in the suburbs of Mumbai | The White Room

Organic style home in the suburbs of Mumbai | The White Room

From the Architect: This studio apartment is designed for a young couple and is a composition of twin long vaults. One housing the living space and the other the master suite. These spaces are connected to each other through smaller vaults and arched openings carving out spaces for kitchen, wardrobe and bathrooms. The spaces flow seamlessly into each other, creating an integrated whole and giving the feel of a sculpted Greek cavern.

 

Organic style home in the suburbs of Mumbai | The White Room

The White room studio is built on the basic principles of exploring the bare beauty of materials. Here the focus has always been on exploring innovative ways of approaching fundamental problems of space, proportion, light and materials.

The way in which a wall meets a floor, or how a door fits into a wall, flush or proud, are not mere details, they are as much architecture as the planning of a sequence of rooms in a gallery, or the composition of a facade.

We consider architecture, of all the arts, as the one that most depends on its expressive power on rubbing up against the gritty constraints of everyday life.

 

Principal Architects

Nitin Barchha              Disney Davis

2 thoughts on “Organic style home in the suburbs of Mumbai | The White Room

  • Poor taste in composition of a beautiful fluid form of a curve and texture. this is a messy job at experiment as the form doesnt follow the function but just attempts at being different. the fluidity of texture in mud and earth in a traditional natural setting or the gaudi style and beauty is missing here as it seems enforced into a block space of an apartment style home. a blending of this interior in a flowing sprwling independant home on a site blended with lanscape elements of air water light nature and earth will be brought to justice… the creators will agree with me if they dissect their work and analyse it piece by piece.

  • Poor taste in composition of a beautiful fluid form of a curve and texture. this is a messy job at experiment as the form doesn’t follow the function but just attempts at being different. The fluidity of texture in mud and earth in a traditional natural setting or the Gaudi style,in simplicity and beauty is missing here as it seems enforced into a block space of an apartment style home. A blending of this interior in a flowing sprawling independant home on a site blended with landscape elements of air water light with its place in nature and earth will be brought to justice… the creators will agree with me if they dissect their work and analyse it piece by piece.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *